Lezing 'De Nobelprijs 2020: zwarte gaten bestaan!'

Voor wie
Alumni , Medewerkers , Studenten
Wanneer
29-03-2021 van 19:30 tot 21:30
Waar
Livestream
Voertaal
Nederlands
Door wie
Vereniging voor Natuurkunde
Contact
Fleur.Hubau@UGent.be
Website
https://vvn.ugent.be/activiteiten/de-nobelprijs-2020-zwarte-gaten-bestaan/
Voeg toe aan mijn agenda

Prof. dr. Sven De Rijcke over de fysica en het verhaal achter de Nobelprijs Natuurkunde 2020. Inschrijven voor deze online lezing is verplicht.

De Nobelprijs Natuurkunde 2020 ging naar Roger Penrose voor zijn theoretisch onderzoek naar het bestaan van zwarte gaten en naar Reinhard Genzel en Andrea Ghez voor hun observationele studies van het centraal supermassief zwart gat van de Melkweg. In deze lezing zal prof. dr. Sven De Rijcke ingaan op het fantastische, met een Nobelprijs gelauwerde onderzoek en wat het betekent voor ons begrip van zwarte gaten en singulariteiten. Daarnaast is het ook nuttig om zin en onzin van deze Nobelprijs en zijn vreemde randvoorwaarden te bekijken. Hoe realistisch is het in de media bij deze prijs opgehangen beeld van het eenzame genie dat in z’n eentje baanbrekend werk doet? Dat en meer kom je te weten in deze lezing!

De lezing zal enkel te volgen zijn via Zoom. De link hiervoor wordt je tijdig bezorgd na inschrijving. Inschrijving is verplicht en kan via https://forms.gle/rJZyG3rXy7uiD9FF9