Lezing 'Lezen in tijden van zorgzaamheid: Cultuursensitieve zorg'

Door wie
Humanities, The GHALL en Dunant Academy
Aurelia.DeSwaef@UGent.be

Deze gespreksavond maakt deel uit van een 6-delige reeks over literatuur en zorg. Experten gaan op zoek hoe beide disciplines elkaar kunnen versterken

Al sinds de oudheid worden verhalen geassocieerd met zorg en genezing, literatuur gezien als krachtig maatschappelijk instrument van verbinding. Ook in tijden van sociale distantie getuigen verhalen van die kracht. In deze reeks van zes gespreksavonden gaan experten uit de wereld van de zorg en van de literatuur met elkaar op zoek naar manieren waarop beide disciplines elkaar kunnen vinden en versterken. Wat is het belang van lezen en voorlezen in zorgopleidingen? Welke impact heeft een diepgaande omgang met zorg voor de studie van de letterkunde en andere menswetenschappen? Kan die omgang ook onze beleving van literatuur en kunst verdiepen? Of kunnen verhalen en het lezen van een roman of een gedicht juist ook schadelijk zijn? Welke rol kan literatuur spelen in inclusieve en multiculturele zorgcontexten? We richten ons tot iedereen die zorg en literatuur een warm hart toedraagt. De gesprekken worden deskundig gemodereerd en er is achteraf ruim gelegenheid tot vraagstelling.