Lezing 'Leo Van Broeck over biodiversiteit'

Door wie
Green Office Gent en Gents Milieufront
Riet.VanDeVelde@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Voormalig Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck brengt ons zijn inzichten bij over openbare ruimte, natuur en de nood aan groen en leven in de stad.

Biodiversiteitsambassadeur Van Broeck waarschuwt al langer over de nakende crisis, die eigenlijk al volop aan de gang is. En die gaat veel verder dan boskap, droogtes en een veranderend klimaat: in Vlaanderen liggen onder andere ook ons inefficiënte en intensieve ruimtegebruik en onze ongezonde en verlieslatende landbouw aan de basis. Maar naast problemen worden gelukkig ook oplossingen aangehaald, zowel praktisch als beleidsmatig. Op de lezing kom je zo meer te weten over kernverdichting, hoe we voor meer wilde natuur kunnen en moeten zorgen, zelfs aan de rand en middenin een stad als Gent.