Lezing 'Psychiatrie op drift. Over macht, ethiek en verzet'

Dunant Academie, faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen
dunantacademie@ugent.be
Website

Evi Verbeke stelt haar boek 'Psychiatrie op drift: Over macht, ethiek en verzet' voor en geeft een inkijk in het ontstaansproces hiervan.

Tijdens deze avond neemt Evi Verbeke de toeschouwer niet alleen mee in verhalen over de wantoestanden in de psychiatrie en een kritische kijk hierop, maar geeft ze ook een inkijk in het ontstaansproces en de making-of van haar boek 'Psychiatrie op drift: Over macht, ethiek en verzet'

Na een inleidend woord van Dirk Bryssinck verduidelijkt Evi op welke manier ze in het vak staat, welke boodschap ze wil meegeven met haar boek en wat haar aanbevelingen en conclusies kunnen betekenen voor de (psychiatrische) hulpverlening en daarbuiten.

Aansluitend volgt een interactief moment met het publiek onder de deskundige begeleiding van moderator Jeroen Permentier (journalist De Wereld Morgen) en stelt Cis Dewaele (voormalig coördinator straathoekwerk, stafmedewerker Steunpunt Mens en Samenleving) enkele kritische vragen.

We sluiten de avond af met een hapje en een drankje in de tuin bij zonnig weer.