Lezing 'De valkuilen van complotdenken'

Voor wie
Alumni , Medewerkers , Studenten
Wanneer
11-10-2021 van 19:00 tot 20:30
Waar
Universiteitsforum (Ufo), Sint-Pietersnieuwstraat 33-35, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Leerstoel Etienne Vermeersch
Contact
maarten.boudry@ugent.be
Website
https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/complotdenken
Voeg toe aan mijn agenda

In het tweede openingscollege van de leerstoel Etienne Vermeersch, neemt Maarten Boudry ons mee in de wereld van complotdenkers en complottheorieën.

In het tweede openingscollege van de leerstoel Etienne Vermeersch, neemt Maarten Boudry ons mee in de wereld van complotdenkers en complottheorieën. Waarom geloven mensen in complotten? Waar halen de theorieën hun aantrekkingskracht? Hebben complotdenkers het altijd bij het verkeerde eind? En hoe verdedigen ze zich tegen kritiek? Iedereen is vatbaar voor complottheorieën – intelligente mensen niet het minst. Misschien ben je zelf wel een complotdenker? Of niet, maar heb je wel je twijfels bij bepaalde verhalen van de overheid, of bij de uitleg van experts? Wat is een complotdenker eigenlijk? Zijn zij niet de écht kritische denkers? Welke denkfouten liggen op de loer? En vooral: hoe kan je ze vermijden?

Maarten Boudry geeft inzicht, tips en tricks. Met de warme oproep ook daar vooral kritisch over na te denken!

Het openingscollege is publiek toegankelijk. Gebruik de inschrijflink hierboven als je er fysiek wil bij zijn, of volg de livestream via www.durfdenken.be.