Debat 'Linguistic diversity in our education system'

Voor wie
Medewerkers , Privépersonen , Studenten
Wanneer
19-09-2023 van 14:00 tot 18:30
Waar
Aula Vandenhove, Campus Boekentoeren, Rozier 1, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Centre for Diversity and Learning, Department of Linguistics, Faculty of Arts and Philosophy
Contact
Maxime.VanRaemdonck@UGent.be

Een lezing en debat met panelleden uit de politiek, het onderwijsveld en het onderzoek over hoe we met meertaligheid kunnen omgaan in het onderwijs.

Opnieuw staat talige diversiteit in het oog van de storm. Maar wat is talige diversiteit? Is het een oorzaak van onderwijsongelijkheid? Van de dalende onderwijskwaliteit? Brengt talige diversiteit ook kansen met zich mee? Wat denkt de internationale academische wereld? Wat denken beleidsmakers? Wat denken en ervaren mensen uit de praktijk?

Op 19 september 2023 willen Steunpunt Diversiteit en Leren & MULTIPLESde koppen bij elkaar steken om het te hebben over de vraagstukken en uitdagingen die de hardnekkige ongelijkheid in ons onderwijs met zich meebrengt en de rol die talen daarin spelen.

Wij nodigen u van harte uit op ons seminarie dat start met korte keynotes van internationale onderzoekers (Jim Cummins, Nathalie Auger, Carolyn McKinney & Robyn Tyler) die vanuit hun perspectief hun licht zullen laten schijnen op onze uitdagingen. Daarna gaat een panel met beleidsmakers, politici, mensen uit de praktijk en jonge onderzoekers in gesprek over dit thema.

Registreer online