Studiedag 'Ouderenzorg in de eerste lijn belicht'

Voor wie
Alumni , Medewerkers , Privépersonen , Studenten
Wanneer
22-11-2023 van 08:30 tot 14:00
Waar
Zebrastraat, Zaal Nick Ervinck, Zebrastraat 32/001, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Dunant Academie voor Levenlang Leren - Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen
Contact
Laura.Wante@UGent.be
Website
https://dunantacademie.ugent.be/programma/alle-opleidingen/2324-SD-ouderenzorg

Op deze studiedag worden recente wetenschappelijke ontwikkelingen en best practices in de eerstelijnszorg voor ouderen besproken.

De vergrijzing van de maatschappij is een onmiskenbare trend die wereldwijd steeds prominenter wordt. Met een groeiend aantal ouderen in onze samenleving worden de uitdagingen en kansen op het gebied van ouderenzorg in de eerste lijn steeds belangrijker.

Deze studievoormiddag staat in het teken van het delen van recente wetenschappelijke ontwikkelingen en het bespreken van best practices in de eerstelijnszorg voor ouderen. We brengen experts uit verschillende disciplines van de gezondheidszorg samen om inzichten te delen over onderwerpen zoals de vermaatschappelijking van de zorg, fysieke activiteit bij ouderen, de zorg en ondersteuning van ouderen met een verstandelijke beperking, ageism in de gezondheidszorg en geneesmiddelengerelateerde problemen bij ouderen. Deze bijeenkomst biedt een uitstekende gelegenheid om te netwerken en kennis uit te wisselen met collega's in de gezondheidszorg.