Lezing 'Psychologie en de werking van des/misinformatie?'

Voor wie
Alumni , Bedrijven , Journalisten , Medewerkers , Studenten
Wanneer
13-02-2023 van 17:30 tot 19:30
Waar
Academieraadzaal, Voldersstraat 9, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Dunant Academie voor Levenslang Leren - Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen
Contact
dunantacademie@UGent.be
Website
https://dunantacademie.ugent.be/programma/alle-opleidingen/2022-2023-da230213rm-psychologie-en-de-werking-van-desmisinformatie-dr

Op 13 februari gaat dr. Rakoen Maertens in gesprek met VRT-journalist Tim Verheyden over de werking van mis- en desinformatie. Een niet te missen event!

Rakoen Maertens studeerde in 2019 af aan de UGent in de experimentele psychologie. Aan Cambridge University is hij sindsdien als gedragspsycholoog lid van een interdisciplinair onderzoeksteam. Zijn doel is om vanuit psychologisch standpunt mensen 'mentaal te wapenen of in te enten' tegen desinformatie nog voor ze eraan blootgesteld worden'.

Zijn onderzoeksgroep ontwikkelde in het kader daarvan al enkele computerspellen en gaf ook advies aan Google, Facebook, de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie en de Britse regering.

Eind '22 was hij te zien in Canvas-docureeks ‘Fake news en ik’, waarin journalist en Topspreker Tim Verheyden - auteur van 'Het had waar kunnen zijn. Over de impact van fake news en desinformatie'- de mechanismen achter fake news en de impact ervan op ons denken en doen belicht.

Op 13 februari 2023 gaan ze in gesprek met elkaar en met publiek. Het belooft een boeiende avond te worden.