Studiedag 'Doorprik de mythe: Onderzoeksfestival Grieks voor scholen'

Door wie
Afdeling Grieks
Evelien.Bracke@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Onderzoeksfestival Grieks voor leerlingen van het vierde, vijfde, en zesde middelbaar

In het vorige schooljaar had onze afdeling een interactief onderzoeksfestival gepland voor het vierde, vijfde en zesde middelbaar. Omwille van de lockdown is het evenement toen jammer genoeg niet kunnen doorgaan. Dit schooljaar organiseren we ons festival daarom onmiddellijk coronaproof.

Door middel van online workshops waaraan klasgroepen interactief kunnen deelnemen in de vorm van quizzes en breakout rooms (met begeleiding door studenten), laten we leerlingen kennis maken met de inhoud van universitair onderzoek, en doorprikken we op die manier graag mythes over literair en taalkundig onderzoek.

Leerlingen van het vierde, vijfde en zesde middelbaar kunnen deelnemen aan vijf interactieve workshops in de loop van de dag, gebaseerd op het onderzoek dat we binnen onze afdeling dagelijks uitvoeren. Het evenement wordt normaal gezien door Professor Mary Beard (University of Cambridge) geopend.