Studiedag 'Tetra OptiMotion - Closing Seminar: Concept, Geometry, Design & Motion Profile Optimization '

Alumni , Bedrijven , Medewerkers , Studenten
22-09-2021 van 13:00 tot 18:00
UGENT Campus Kortrijk, Sint-Martens-Latemlaan 2B, 8500 Kortrijk
Door wie
Elektromechanica, Systeem- en Metaalengineering (EA08), Dynamische Systemen en Controle (DySC)
Simon.Houwen@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

In de TETRA OptiMotion werden er de afgelopen 2 jaar snel inzetbare tools ontwikkeld om het machineontwerp te optimaliseren m.b.v. beschikbare 3D CAD.

In het TETRA project OptiMotion werden door een team van de Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen en Flanders Make snel inzetbare tools ontwikkeld voor het optimaliseren van uw machineontwerp op basis van beschikbare 3D CAD-informatie. Op die manier kan kost (aankoop, design & energieverbruik) geminimaliseerd worden terwijl performantie (snelheid, accuraatheid, … ) gemaximaliseerd wordt.

In deze afsluitende studienamiddag worden alle projectresultaten helder gebundeld en toegelicht. Deze studiedag biedt een antwoord op volgende vragen:

• Hoe kan u op basis van een beschikbaar ontwerp in CAD software waardevolle simulaties opzetten?
  • Hoe kan je concepten, geometrie, ontwerp en bewegingsprofiel optimaliseren en wat is het potentieel van deze technieken?
  • Hoe kan u de combinatie van aandrijfcomponenten optimaliseren?
  • Hoe stelt u de PID regelaars optimaal in en hoe past u koppelfeedforward toe?