Tentoonstelling 'SONMAT - food meets philosophy, science & culture'

Door wie
GUM - Gents Universiteitsmuseum / Plantentuin
michael.marien@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Laat je op zaterdag 9 en zondag 10 oktober onderdompelen in de Koreaanse (eet-)cultuur, filosofie rond voeding en wetenschappelijk onderzoek.

Wist je dat een gerecht anders smaakt afhankelijk van wie het bereid heeft? Zorgzame handen kunnen troost in een gerecht toveren, maar de handflora van de kok beïnvloedt ook letterlijk de smaak van een bereiding. In het Koreaans bestaat daar een mooi woord voor: 'sonmat', dat 'hand-smaak’ betekent. Dompel je op 8 en 9 oktober onder in cultuur, filosofie en wetenschap. Zo kan je kimchi maken, aan onderzoek deelnemen, bijleren over voedingswetenschap en brunchen in de Plantentuin met een heerlijk aanbod aan lokaal gefermenteerde producten. Het GUM nodigt in het SALON onderzoekers uit die je tijdens jouw museumbezoek meenemen ‘achter de schermen’ van wetenschap. Ze brengen een object mee dat hun onderzoek symboliseert en de twijfel en verbeelding die daarbij komen kijken. Neem plaats in de zetels van het SALON en ga met hen in gesprek.