Tentoonstelling 'Verdwenen Zwinhavens'

Voor wie
Alumni , Medewerkers , Studenten
Wanneer
03-07-2021 tot 07-11-2021
Waar
Zwin Natuur Park, ,
Voertaal
Nederlands
Door wie
Onderzoekseenheid Historische Archeologie / Henri Pirenne Instituut for Medieval Studies, Vakgroep Archeologie, Faculteit Letteren en Wijsbegeerte
Contact
W.DeClercq@UGent.be
Website
http://www.verdwenen-zwinhavens.be
Voeg toe aan mijn agenda

Een hoogtechnologische tentoonstelling in het Zwin Natuur Park brengt de verdwenen Zwingeul en haar middeleeuwse Zwinhaven terug tot leven.

Na jarenlang interdisciplinair archeologisch onderzoek van de Universiteit Gent worden de verdwenen Zwinhavens nu voor het eerst virtueel opnieuw tot leven gewekt.

De tentoonstelling in de exporuimte en in het kijkcentrum van het Zwin Natuur Park brengt de bezoekers via virtuele realiteit (VR) en verhoogde realiteit (AR) naar de Zwinhavens van toen. Een centrale maquette toont de evolutie van de Zwingeul en de havens via AR-projectie. Ook de dagelijkse activiteiten in de toenmalige havens komen opnieuw tot leven. Bezoekers maken tijdens de tijdreis ook een virtuele boottocht vanuit de Noordzee door de Zwingeul langs Sluis naar Brugge in een immersieve ruimte. Door de VR-kijkers in het kijkcentrum van het Zwin Natuur Park vlieg je als een vogel over het Zwin en ontdek je zo de landschapsevolutie van deze Europese topnatuur.

Expozaal Verdwenen Zwinhavens