Filmvoorstelling 'The French Dispatch'

Voor wie
Alumni , Privépersonen , Studenten
Wanneer
21-09-2023 van 19:30 tot 22:30
Waar
Studio Skoop, Sint-Annaplein 63, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Vakgroep Communicatiewetenschappen, faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen
Contact
Femke.DeSutter@UGent.be
Website
https://www.ugent.be/ps/communicatiewetenschappen/cims/en/news-events/news/film-screening-and-lecture-of-the-french-dispatch

Op 21 september organiseren CIMS-onderzoekers Maxine en Femke een filmvertoning en lezing van de film "The French Dispatch" in Studio Skoop.

In 'The French Dispatch', Wes Anderson's tiende film, eert hij de journalistiek via een geromantiseerd expat-magazine in Frankrijk als centraal thema. De film volgt het blad's structuur met een reisverhaal, kunstbeschouwing, politiek essay en koksrecensie/misdaadverhaal. Naast amusement belicht de film hedendaagse journalistieke uitdagingen, zoals neutraliteit en onafhankelijkheid, en de invloed van leeftijd op percepties van journalisten.

Onderzoekers Maxine De Wulf Helskens en Femke De Sutter combineren hun expertise in journalistiek en leeftijdsdiscriminatie voor een kritische lezing voorafgaand aan de vertoning. Ze introduceren het onderwerp voor de film en bespreken het naderhand. Voor een avond film die dieper gaat dan entertainment.

Registreer online