Theatervoorstelling 'Hiv Ontmaskeren - (over) leven met hiv'

Door wie
Inwendige Ziekten - HIV Cure Research Center
KAREN.VERVISCH@UGent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Avond met docufilm naar de beginjaren van hiv, muzikaal intermezzo met Sioen, theatervoortelling en debat met onder andere Ignaas Devisch en Petra De Sutter.

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat er voor het eerst werd bericht over hiv en aids. We willen hier even stil bij staan en nodigen u daarom uit voor een avondvullend programma met aansluitend een receptie. We stellen een gloednieuwe docufilm voor die u meeneemt naar de beginjaren van hiv in België. De verhalen van artsen, verpleegkundigen en patiënten van toen zijn authentiek en aangrijpend. Na een muzikaal intermezzo van Sioen volgt een Performance met grote P. Personen die in aanraking komen met hiv bouwden samen met regisseur Klaas De Roo aan een act die niemand onberoerd zal laten. HIV Ontmaskeren, daar draait het om. In het tweede deel van de avond wordt de tijd genomen om samen met enkele experts na te denken over hiv en hiv-stigma. Het debat met filosoof Ignaas Devisch, arts en politica Petra De Sutter, beleidsmedewerker bij Sensoa Ria Koeck en een ervaringsdeskundige wordt gemodereerd door Roos Van Acker. Ook uw inbreng telt, stel gerust de vraag die op uw lippen brandt.