Infosessie 'Try-out: workshop efficiënter studeren'

Voor wie
Leerling secundair
Wanneer
06-09-2023 van 14:00 tot 17:00
Waar
Campus Tweekerken, Hoveniersberg 2, Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Afdeling Studieadvies
Contact
studieadvies@ugent.be
Website
https://www.ugent.be/tryouts

Ervaar als leerling secundair onderwijs of studeren aan de universiteit iets voor jou is. Volg een les en los een oefening op: let's Try-out!

Je volgt een opgenomen les

Je bekijkt een online lesopname van het vak Duurzaamheidsdenken. Je kan het onderwerp van de les dus niet vrij kiezen. De Try-out is dan ook géén inhoudelijke kennismaking met onze opleidingen: de focus ligt op het leren verwerken en studeren van de inhoud van een les, ongeacht het onderwerp. Je neemt deel aan de les zoals je dat ‘in het echt’ doet: je luistert, je noteert … en je ervaart hoe een les aan de universiteit eraan toe gaat.

Tijdens de Try-out gaan we samen met de leerstof aan de slag

We wisselen met jullie ervaringen uit over de gevolgde les: wat ging vlot en wat lukte minder goed? Op welke manier heb je genoteerd? Kon je makkelijk hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden? We delen tips en gaan samen op zoek naar manieren om leerstof zo efficiënt mogelijk te verwerken. Tijdens het oplossen van een oefening krijg je zicht op hoever je al staat in dit proces. De talrijke tips kan je ook meteen toepassen op je leerstof van het secundair onderwijs!

Registreer online