Happening 'Virtual reality op Jaarbeurs Gent 2018'

Studenten, Medewerkers, Alumni
15-09-2018 11:00 tot 23-09-2018 18:00
Flanders Expo Maaltekouter 1, 9051 Gent
Voeg toe aan mijn agenda

Van 15 tot en met 23 september 2018 vindt de Jaarbeurs van Vlaanderen weer plaats in Flanders Expo. Op de UGent-stand ontdek je dit jaar twee unieke virtual reality toepassingen.

Ontdek de relativiteit door virtual reality

Spring aan boord voor een boottocht doorheen Gent in een fantastische wereld waarin de lichtsnelheid slechts 20km/u is.

De relativiteitstheorie is een fundamenteel begrip van de natuur op veel verschillende lengte- en energieschalen. Toch lijkt dit niet aanwezig in het dagelijks leven.

Met een virtual reality-film nemen we je mee op een toeristische boottocht in het centrum van Gent, in een droomwereld met een langzame lichtsnelheid. Door een directe ervaring brengt dit de effecten van relativiteit naar een menselijke schaal. Laten we het licht achtervolgen!

Captain Einstein is een creatie van de Universiteit Gent, vakgroep Fysica en Sterrenkunde in samenwerking met Fisheye, LUCA en de portables.

Meer info www.captaineinstein.org

Captain Einstein

Paniekstoornissen en claustrofobie behandelen met virtual reality

Mensen met claustrofobie en paniekstoornis ervaren moeilijkheden om dagelijkse situaties door te komen. Dit kan leiden tot een verminderde levenskwaliteit en het vermijden van bepaalde situaties. Bijvoorbeeld als je de lift niet durft nemen of als je niet op de snelweg wil rijden omdat je bang bent van files.

Met virtual reality word je veilig, gecontroleerd en kosteloos met je angst in contact gebracht, om er zo met leren om te gaan. Bovendien laat het therapeuten toe nauwkeuriger op te volgen en te beoordelen.

De Universiteit Gent, imec en mict onderzoeken dit dynamisch en gepersonaliseerd VR systeem zodat patiënten dit zowel thuis als in therapiesessies kunnen gebruiken.

Virtual Reality

Meer informatie

De jaarbeurs vindt plaats van zaterdag 15 tot en met zondag 23 september 2018. Elke dag van 11 uur tot 18 uur, met een mogelijkheid tot avondshopping op vrijdag 21 september tot 20 uur.

Praktische info: Jaarbeurs Gent 2018

Vind meer activiteiten: