Studiedag 'Voedselveiligheidscultuur in de Belgische voedingsindustrie. Hoe kunnen we naar een hoger niveau evolueren? '
- Voor wie
- Alumni , Bedrijven , Medewerkers
- Wanneer
- 13-06-2023 van 16:00 tot 20:00
- Waar
- Gebouw 126 (IGent) , Technologiepark 126, 9052 Zwijnaarde
- Voertaal
- Nederlands
- Door wie
- UGain - UGent Academie voor Ingenieurs
- Contact
- an.balcaen@ugent.be
- Website
- https://www.ugain.ugent.be/studiedagvoedselveiligheid2023.htm
Toelichting van concept, meettools en resultaten van de nulmeting van de heersende voedselveiligheidscultuur bij de Belgische voedingsindustrie
In het Flanders’ FOOD VLAIO COOCK project Q-DNA met als promotoren prof. Liesbeth Jacxsens en prof. Peter Vlerick van de UGent wordt voedselveiligheidscultuur in de Belgische voedingsindustrie onderzocht en sinds de opstart in april 2021 zijn er reeds enkele interessante bevindingen omtrent de voedselveiligheidscultuur vastgesteld.
Tijdens deze studiedag wordt het concept, de ontwikkelde en gevalideerde meettools en resultaten van de nulmeting van de heersende voedselveiligheidscultuur in een steekproef bij de Belgische voedingsindustrie toegelicht.
Deze resultaten worden ook gesteld ten opzichte van andere sectoren, waar veiligheidscultuur relevant is vanuit de arbeidspsychologie (prof. Peter Vlerick, Faculteit Psychologie en Pedagogie, UGent) en de visie vanuit het internationale onderzoek (prof. Pieternel Luning, Wageningen Universiteit).