Happening 'Wetenschapscafé: 'Van meer naar beter: ideeën voor een nieuwe economie'

Voor wie
Studenten , Medewerkers , Alumni , Journalisten , Bedrijven
Wanneer
09-02-2021 van 20:30 tot 22:00
Waar
Online
Voertaal
Nederlands
Door wie
AUGent Wetenschapscommunicatie
Contact
wetenschapscommunicatie@ugent.be
Website
http://www.wetenschapscafe.be/nl/online/online-cat/van-meer-naar-beter.htm
Voeg toe aan mijn agenda

Sociale problemen en de klimaatcrisis aanpakken? Gratis online wetenschapscafé 'Van meer naar beter: ideeën voor een nieuwe economie'.

Klimaatopwarming, groeiende ongelijkheid, toenemende bore- en burnouts, technologische (r)evoluties, druk op de lokale handelaars zijn allemaal elementen waardoor de roep om ingrijpende verandering van het economisch systeem en de bredere maatschappij steeds luider klinkt. Maar we willen natuurlijk ook onze verworvenheden niet loslaten. De voordelen van het huidige systeem zijn te talrijk om zomaar weg te gooien.

Misschien moeten we dus niet werken aan een vervanging of radicale omgooi van het huidige systeem, maar moeten we eerder kansen geven aan een complementair systeem dat van onderuit mogelijkheden creëert die met het bestaande systeem ondenkbaar zijn en dat tegelijk de sociale problemen en de klimaatcrisis aanpakt. Misschien zou het ook kunnen helpen om een veerkrachtiger en duurzamer maatschappelijk weefsel uit te bouwen dat de noden van de mensen beter kan lenigen in tijden van crisis (economische of biologische).

Gratis online wetenschapscafé 'Van meer naar beter: ideeën voor een nieuwe economie' met Jonas Van Lancker en Sander Van Parijs. 

Alle info op http://www.wetenschapscafe.be/nl/online/online-cat/van-meer-naar-beter.htm