Workshop 'Dag van de Wetenschap: mensenrechten en literatuur, de literaire verbeelding in de Mexicaanse roman Orkaanseizoen'

Alumni , Journalisten , Medewerkers , Studenten
28-11-2021 van 10:30 tot 11:30
Bibliotheek De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Door wie
UGent Human Rights Research Network (HRRN)
Nina.DeGrauwe@UGent.be
Website
Voeg toe aan mijn agenda

In deze workshop kunnen deelnemers ontdekken hoe mensenrechten onderzocht worden binnen de literatuurwetenschap.

Aan de hand van de roman Orkaanseizoen (originele titel: Temporada de huracanes) (2017) van de Mexicaanse schrijfster Fernanda Melchor maken we kennis met de manier waarop literatuur debat en reflectie over mensenrechten tot stand kan brengen.

Tijdens de workshop zullen doctoraatsstudenten Eva Van Hoey en Marie Schoups dieper ingaan op de maatschappelijke thema’s die centraal staan in deze roman. Samen met de deelnemers zullen ze fragmenten uit de roman literair analyseren. Op die manier verkennen ze samen met het publiek de verschillende mogelijkheden die fictie biedt om complexe onderwerpen op een andere manier te benaderen.

Meer info via www.hrrn.ugent.be

Inschrijven vanaf begin oktober via www.dagvandewetenschap.be