Inspiratienamiddag Wetenschapscommunicatie 2013

Pecha Kucha presentaties

  Hieronder vind je de sprekers van onze eerste inspiratienamiddag. Je vindt er ook hun Powerpoint presentatie.

  Het boekje met alle informatie kun je hier downloaden.

  • Ineke Imbo (Cel Wetenschapscommunicatie, @InekeImbo) powerpoint
   Vertelt welke activiteiten de Cel Wetenschapscommunicatie organiseert en in de toekomst nog in het verschiet heeft… Mark your agenda!
  • Sven De Rijcke (Vakgroep Fysica en Sterrekunde) powerpoint
   Werkt mee aan ‘Wetenschap in de Kijker’, graag geziene gast op onze Wetenschapscafés, en bovendien coole professor in de Kinderuniversiteit-workshop ‘Diffrac-wat? Diffrac-tie!’.
  • Koen Schoors (Vakgroep Algemene Economie) powerpoint
   Gast op ons wetenschapscafé in Gent rond de crisis en op ons wetenschapscafé in Kortrijk rond de beurs, en één van de meest opgemerkte academische stemmen in mediadebatten rond economie en politiek.
  • Gerd Verschelden (Vakgroep Burgerlijk Recht) powerpoint
   Kreeg, in het kader van ‘Wablief? Unief!’, een ganse groep GOK-leerlingen stil met zijn interactieve les rond echtscheidingen en familierecht. Ook het rollenspel in de pleitzaal werd gesmaakt!
  • Leo Storme (Vakgroep Wiskunde) powerpoint
   Werkt al jaren mee aan Wetenschap in de Kijker, vertelde op het wetenschapsfestival hoe je kunt winnen met de Lotto, en zorgt op wetenschapscafés voor een inwijding in de geheimen van de cryptografie…
  • Katrien Strubbe (Vakgroep Anorganische en Fysische Chemie)
   Enthousiaste bezielster van het Doe Chemie Centrum, werkt mee aan Wetenschap in de Kijker en Dag van de Wetenschap, en liet een groep GOK leerlingen op ‘Wablief? Unief!’ rozenblaadjes kraken…
  • David De Wolf (Cel Wetenschapscommunicatie, @DavidDeWolf) powerpoint
   Nog even wachten op dat glaasje wijn! David sluit af met de werking van de Cel Wetenschapscommunicatie: al wat u wou weten over ons beleid en onze visie.

  Foto's

  • Foto's van deze inspiratienamiddag vind je op de Beeldbank