STEM Lerarendag 2018

eFlyer STEM-Lerarendag

Save the date!

Maak op dinsdag 30 januari 2018 kennis met het STEM-aanbod van UGent. De onderzoekers en STEM-didactici van de UGent willen die dag leerkrachten van het lager onderwijs (3de graad) en het secundair onderwijs inspireren.

Ontdek er de verschillende initiatieven die de UGent aanbiedt aan uw leerlingen of kom er meer te weten over de verschillende vormen die STEM-onderwijs kan aannemen bij u in de klas.

  • Locatie: Het Pand - Onderbergen 1, Gent
  • Inschrijven: Vanaf maandag 13 november 2017
  • Max. 200 leerkrachten

Programma

09.30 uur - Registratie + ontvangstkoffie

10.00 uur - Plenaire sessie

10.00 uur: Welkomstwoord 

10.05 uur: STEM in Vlaanderen en het onderwijs door dr. Hetty Helsmoortel  (Lid van het STEM-platform & kankeronderzoekster)

10.15 uur: Keynote door prof. Dave Goulson, 'The Bumblebee Professor' (Bioloog, University Sussex)

11.00 uur - Workshopsessie 1

UGent-onderzoekers illustreren tijdens een tiental workshops welk STEM-onderzoek er op dit moment loopt, welke toepassingen er zijn én op welke manier u dit kunt inzetten bij het ontwikkelen van uw STEM-lessen. Door zelf actief aan de slag te gaan, wordt duidelijk hoe u hedendaags STEM-onderzoek kunt omzetten naar uw persoonlijke klaspraktijk. U bent zelf even student en ervaart zo al doende de voordelen van maatschappelijk relevant en geïntegreerd STEM-onderwijs. U kunt in oktober hier uw keuze maken uit het concrete workshopaanbod.

12.30 uur - Lunch

Er is een broodjeslunch (met vegetarische opties) voorzien voor alle deelnemers.

13.30 uur - Workshopsessie 2

Verschillende UGent-onderzoekers verduidelijken ook in de namiddag  tijdens een tiental workshops welk STEM-onderzoek er op dit moment loopt, welke toepassingen er zijn én op welke manier u dit kunt inzetten bij het ontwikkelen van uw STEM-lessen. Door zelf actief aan de slag te gaan tijdens de workshops, wordt duidelijk hoe u hedendaags STEM-onderzoek kunt omzetten naar uw persoonlijke klaspraktijk. U bent tijdens de zelf even student en ervaart zo al doende de voordelen van maatschappelijk relevant en geïntegreerd STEM-onderwijs. U kunt in oktober hier uw keuze maken uit het concrete workshopaanbod.

15.00 uur - Markt

Op de markt stellen onderzoekers kort hun STEM-aanbod aan u voor. U kunt er terecht voor demonstraties van STEM-opstellingen die u later zelf in uw klas kunt uitvoeren. Ook wie op zoek is naar nieuwe STEM-projecten waar uw klas aan kan deelnemen, vindt er inspiratie. Heel wat vakgroepen stellen er hun educatief STEM-pakket voor of overhalen u misschien om een labobezoek te plannen met uw leerlingen of collega's.

16.00 uur - Netwerkreceptie (tot 17.00 uur)

Praat nog even na met de STEM-onderzoekers van de UGent en uw STEM-collega's bij een glas en een borrelnootje.

Blijf op de hoogte

  • Wil u graag het gedetailleerde programma ontvangen van deze STEM-lerarendag? Laat uw gegevens na op het registratieformulier. Eens het programma helemaal op punt staat, ontvangt u als eerste een uitnodiging om in te schrijven.
  • Bent u onderwijsprofessional en wil u op de hoogte blijven van alles wat er beweegt aan de UGent rond onderwijs en onderwijsonderzoek? Via de UGent-nieuwsbrief voor scholen ontvangt u 4 keer per jaar ons aanbod. Inschrijven UGent-nieuwsbrief voor scholen.

Contact

Cel Wetenschapscommunicatie
T. 09 264 82 59