Wetenschap voor het onderwijs

Een universiteit is een boeiende en creatieve omgeving die we graag delen met leerlingen en leerkrachten. Ontdek hieronder wat de UGent te bieden heeft.

Cover Brochure UGent voor leerlingen en leerkrachten 1819In onze 'Brochure UGent voor leerlingen en leerkrachten' vind je:
  • activiteiten voor leerlingen en studiekiezers
  • nascholingen en activiteiten voor leerkrachten
  • educatieve pakketten, websites, lezingen, projecten en wedstrijden

Interesse?

In de kijker

Biologie-MenskundeAanbod

Science Bar

In een reeks van vier Science bars kunnen leerlingen 3e graad secundair en hun leerkracht in debat gaan met onderzoekers. Een moderator leidt het gesprek met vijf prikkelende stellingen als rode draad. Inschrijvingen zijn nu geopend, dus aarzel niet en schrijf in want plaatsen zijn beperkt.

STEM

STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Ontdek het STEM-aanbod van de UGent voor leerlingen en leerkrachten.

Geïntegreerde Proef (GIP) en Onderzoekscompetentie (OC)

Voor heel wat leerlingen uit het laatste jaar middelbaar onderwijs is hun GIP of OC-project de kers op de taart. UGent Campus Kortrijk stelt actuele thema's voor uit verschillende expertisedomeinen binnen de industriële wetenschappen en technologie... inclusief begeleiding van de leerlingen!

OnderwijsKnappe Koppen

Op de 'Knappe Koppen' activiteiten aan de UGent Campus Kortrijk kunnen leerkrachten en laatstejaars uit het secundair onderwijs hun wetenschappelijke honger stillen met een gevarieerd aanbod workshops.

Wetenschapsbattle

Tijdens de Wetenschapsbattle maken jonge onderzoekers kinderen warm voor wetenschap.

En nog zoveel meer...!

Ben je op zoek naar interessante lezingen? Zin om eens een échte wetenschapper of onderzoeker te ontmoeten? Ontdek wat de UGent jou te bieden heeft!

Contact