Wetenschap voor het onderwijs

Cover - UGent voor leerlingen en leerkrachtenEen universiteit is een boeiende en creatieve omgeving die we graag delen met leerlingen en leerkrachten. Ontdek hieronder wat de UGent te bieden heeft.

In onze 'Brochure UGent voor leerlingen en leerkrachten' vind je:
  • activiteiten voor leerlingen en studiekiezers
  • nascholingen en activiteiten voor leerkrachten
  • educatieve pakketten, websites, lezingen, projecten en wedstrijden

In de kijker


  • STEM lerarendag: Maak op dinsdag 30 januari 2018 kennis met het STEM-aanbod van UGent.
  • Lichtfestival 2018: Licht is niet enkel nuttig, gezellig en mooi, maar ook razend interessant en vol onverwachte toepassingen! Dat laten we de bezoekers van het Lichtfestival Gent 2018 graag zelf ontdekken in de foyer van het Ufo. Voor scholieren uit de laatste graad van het secundair onderwijs is er de interactieve tentoonstelling ‘Zonder licht wordt het donker!’.
  • Pint of Science 2018. Wetenschap op café! Het internationale wetenschapsfestival 'Pint of Science' komt dit jaar voor het eerst naar België. Noteer 14-15-16 mei nu alvast in je agenda :-)

Biologie-MenskundeAanbod

STEM

STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Ontdek het STEM-aanbod van de UGent voor leerlingen en leerkrachten.

Geïntegreerde Proef (GIP) en Onderzoekscompetentie (OC)

Voor heel wat leerlingen uit het laatste jaar middelbaar onderwijs is hun GIP of OC-project de kers op de taart. UGent Campus Kortrijk stelt actuele thema's voor uit verschillende expertisedomeinen binnen de industriële wetenschappen en technologie... inclusief begeleiding van de leerlingen!

OnderwijsKnappe Koppen

Op de 'Knappe Koppen' activiteiten aan de UGent Campus Kortrijk (16-18 januari en 23-25 januari 2017) kunnen leerkrachten en laatstejaars uit het secundair onderwijs hun wetenschappelijke honger stillen met een gevarieerd aanbod workshops.

Wetenschapsbattle

Tijdens de Wetenschapsbattle maken jonge onderzoekers kinderen warm voor wetenschap. In 2017 vindt de Wetenschapsbattle plaats op 8, 9 en 10 mei in Vlaamse lagere scholen. De Grote Finale vindt plaats op 12 mei 2017 in Technopolis.

En nog zoveel meer...!

Ben je op zoek naar interessante lezingen? Zin om eens een échte wetenschapper of onderzoeker te ontmoeten? Ontdek wat de UGent jou te bieden heeft!

Contact