Wetenschap voor het onderwijs

Cover - UGent voor leerlingen en leerkrachtenEen universiteit is een boeiende en creatieve omgeving die we graag delen met leerlingen en leerkrachten. Ontdek hieronder wat de UGent te bieden heeft.

In onze 'Brochure UGent voor leerlingen en leerkrachten' vind je:
  • activiteiten voor leerlingen en studiekiezers
  • nascholingen en activiteiten voor leerkrachten
  • educatieve pakketten, websites, lezingen, projecten en wedstrijden

In de kijker


Biologie-MenskundeAanbod

STEM

STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Ontdek het STEM-aanbod van de UGent voor leerlingen en leerkrachten.

Wetenschapsweek

Tweejaarlijks initiatief waarbij leerlingen van het basis- en secundair onderwijs ondergedompeld worden in de machtige wereld van onderzoek, wetenschap en techniek. De volgende editie is in oktober 2018.

Geïntegreerde Proef (GIP) en Onderzoekscompetentie (OC)

Voor heel wat leerlingen uit het laatste jaar middelbaar onderwijs is hun GIP of OC-project de kers op de taart. UGent Campus Kortrijk stelt actuele thema's voor uit verschillende expertisedomeinen binnen de industriële wetenschappen en technologie... inclusief begeleiding van de leerlingen!

OnderwijsKnappe Koppen

Op de 'Knappe Koppen' activiteiten aan de UGent Campus Kortrijk (16-18 januari en 23-25 januari 2017) kunnen leerkrachten en laatstejaars uit het secundair onderwijs hun wetenschappelijke honger stillen met een gevarieerd aanbod workshops.

Wetenschapsbattle

Tijdens de Wetenschapsbattle maken jonge onderzoekers kinderen warm voor wetenschap. In 2017 vindt de Wetenschapsbattle plaats op 8, 9 en 10 mei in Vlaamse lagere scholen. De Grote Finale vindt plaats op 12 mei 2017 in Technopolis.

En nog zoveel meer...!

Ben je op zoek naar interessante lezingen? Zin om eens een échte wetenschapper of onderzoeker te ontmoeten? Ontdek wat de UGent jou te bieden heeft!

Contact