Belmundo maart 2018: PEACE (s)OUT(H)

Belmundo is een jaarlijks activiteitenfestival dat internationale solidariteit op de voorgrond plaatst. Ook de UGent draagt haar steentje bij! Onder het thema ‘Duurzame vrede’ organiseren we 4 activiteiten die openstaan voor iedereen.

Conflict Kitchen @ Kot: door en voor studenten

Wanneer: 15/3, 19u
Waar: Hofstraat 15
Wat: Studenten Emma en Pierre zetten de deuren van hun kot wagenwijd open voor een heerlijke Syrische maaltijd bereid door Moursy, die wegvluchtte uit Syrië. Met een inleefspel ontwikkeld door VormingPlus laat Moursy je ervaren wat het is om een hele weg af te leggen, vol obstakels en onverwachte wendingen. Hij vertelt met veel gevoel over het leven in Syrië en het ontstaan en de ontwikkelingen van het conflict. Ook zal hij spreken over zijn woon- en werkervaringen als vluchteling hier in België.

Schrijf je gauw in want de plaatsen zijn beperkt!
Prijs: 8 euro (student)

Conflict Kitchen @ Bulgarije

Wanneer: 15/3, 12u30
Waar: Blandijnberg 2
Wat: Miglena Dikova-Milanova, docent Bulgaarse taal en cultuur, neemt je mee naar Bulgarije, het land met de snelst krimpende bevolking ter wereld. Door de stijgende braindrain- en emigratiepercentages is Bulgarije sinds de jaren negentig al een vijfde van haar bevolking kwijt. Wat zijn de economische redenen voor deze grootschalige emigratie, wat betekent dit voor degenen die het land verlaten op zoek naar een beter leven? Ga samen met Miglena op zoek naar de antwoorden op deze vragen onder het genot van een Bulgaarse vegetarische maaltijd én Bulgaarse wijn.

Schrijf je gauw in want de plaatsen zijn beperkt!
Prijs: 20 euro of 8 euro (student)

Big Brain Battle

Wanneer: 21/3, 19u30
Waar: Faculteit Bio-ingenieurs, feestzaal, Coupure 653, 9000 Gent
Wat: Vier studentensteden (Antwerpen, Gent, Kortrijk en Leuven) gaan de strijd aan om de titel van ‘Slimste studentenstad van Vlaanderen’ in de wacht te slepen. Samen met Noord-Zuid studentenorganisaties organiseert Broederlijk Delen reeds voor de negende keer deze Big Brain Battle. Dit jaar draait de quiz rond het thema ‘duurzame vrede’ en ‘menselijke veiligheid’. Nodig al je vrienden en kennissen uit en ga samen met andere quizploegen de uitdaging aan om de titel van ‘Slimste studentenstad’ te veroveren.

Vorm je quizploeg en schrijf je in!
Prijs: 10 euro

Meet & greet Scholars at Risk

Wanneer: 21/3, 19u
Waar: Vooruit (Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent)
Wat: Ga aan tafel met een gevluchte academicus, een vluchtelingenexpert of een gevluchte student en laat je meevoeren door interessante gesprekken, live muziek en een geweldig lekker Syrisch dinner door Iyas Kadooni (resident chef bij de Vooruit).

  • Moderator: Tina De Gendt & live muziek door Damast Duo.
  • Deuren open om 19u, start om 19u30

Toegang (inclusief Syrisch dinner): 5€ (studenten)/10€
Registratie verplicht vóór 15 maart!

 

FACEBOOK