Testimonials

“Ik vond het ruime assortiment aan lessen zeer aantrekkelijk. Iedereen kreeg daardoor de kans een ‘droomrichting’ te verkennen.”
“Ik heb echt een ‘dag in het leven van een student’ meegemaakt. Ik voelde me helemaal betrokken bij de les omdat wij niet als een afzonderlijke groep werden beschouwd maar gewoon tussen de eerstejaarsstudenten konden plaatsnemen.”
“Voor de eerste keer in zo’n grote aula mogen zitten met zoveel studenten gaf me een kick. Ik besefte meteen ook dat het nu menens wordt. Door zo’n les mee te volgen weet ik dat ik verstandig moet kiezen!”
“Ik vond het fijn te kunnen proeven van het student-zijn. Je ziet hoe anders de lessen precies zijn. Je komt meer te weten over een opleiding en je kunt met medestudenten praten.”
“De Open Lessen boden me de gelegenheid de sfeer op te snuiven, iets wat geen enkele brochure of infobeurs kan realiseren. Ik vond het ook interessant met de studenten te babbelen over hun eigen keuzes en hoe zij die nu ervaren.”
“Het is ook leuk om te doen omdat je de stad waar je zou gaan studeren al een beetje kan ontdekken. Je kent dan ook al de locatie van een bepaalde faculteit.”
“Het is letterlijk een ‘open les’. De prof gaat gewoon voort met de inhoud die ze aan het behandelen zijn en als laatstejaarsleerling word je niet speciaal behandeld omdat je toevallig aanwezig bent. Ik heb mee de oefeningen opgelost en vragen gesteld net zoals alle andere studenten. Dat is wat ik zo goed vond aan die lessen.”
“Ik zou het aan iedereen aanraden omdat je zelf ervaart hoe het is om student te zijn, terwijl je anders moet vertrouwen op wat je omgeving te zeggen heeft over het hoger onderwijs. Je leert ook iets over het niveau en de moeilijkheidsgraad. Het is inderdaad waar dat de studenten al meer dan een maand les hebben gehad zodat het onmogelijk is om alles meteen te begrijpen. Maar je krijgt toch een idee of je die opleiding wel zou aankunnen of niet.”
“Het is anders dan gewoon wat uitleg en een foldertje op een open dag omdat je echt mee in de les zit. Je begint ook niet met een lange inleiding maar je springt gewoon ergens in. Op die manier kun je jezelf testen: lukt het mij om te volgen? Zie ik het zitten om volgend jaar vaker op deze manier lessen te krijgen?”
“Ik vond het een leerrijke ervaring: een voorsmaakje van wat er ons volgend jaar staat te wachten. Door die lessen kwam ik te weten waarvoor ik me nog harder moet inzetten: bv. extra notities nemen. Ik kreeg een duidelijk beeld van de manier van lesgeven wat ik heel boeiend vond.”
“Het bijwonen van Open Lessen vind ik een perfecte aanvulling op de keuzetesten, de beurzen etc. Je krijgt zelf een indruk van het tempo van de lessen en vooral van het verschil met het secundair onderwijs.”
“Dit is een zeer goed initiatief! Het cliché van de strenge professor en saaie lessen wordt hier doorbroken. Zo heb je al een beetje een idee van hoe het eraan toe zal gaan.”
“Ik had geen idee hoe een les aan de universiteit eruit zou zien en nu heb ik daar een beter beeld van. Je ervaart de manier en het tempo van lesgeven, de sfeer, het mediagebruik en hoeveel leerstof er in een les te verwerken valt.”
“Door Open Lessen bij te wonen zie je wat het ritme is op de universiteit en hoe men lesgeeft aan de studenten. Je komt ook al in contact met de studenten en de gebouwen. Het zal een groot deel van je stress op de eerste dag van het academiejaar wegnemen.”
“Ik vond het tof dat je niet begeleid wordt, maar alles zelf moet zoeken. Je wordt niet gepamperd. Je ziet ook hoe het er echt aan toe gaat: het is geen speciaal in elkaar gestoken les. Er is niets anders dan anders.”
“De Open Lessen hebben me heel nieuwsgierig gemaakt: ik heb honger naar meer! Het spoort me echt aan om mijn zoektocht naar een goede studiekeuze te starten.”