Masterbeurs

MASTERBEURS 2020 GEANNULEERD
Uit voorzorg tegen de verspreiding van het Coronavirus heeft de Universiteit Gent beslist om de Afstudeerbeurs en dus ook de Masterbeurs (onderdeel van de Afstudeerbeurs) te annuleren. Hou de website van de Afstudeerbeurs in de gaten voor de laatste stand van zaken.
De afzonderlijke infodagen voor de masteropleiding na de Paasvakantie gaan -voorlopig- wel door. Met vragen hierover kun je altijd terecht bij de afdeling Studieadvies.

Masterbeurs 2019

Elk voorjaar organiseert de Associatie Universiteit Gent (AUGent) een Afstudeerbeurs. Deze beurs bestaat uit vier luiken:

  • een brede jobmarkt waar meer dan 160 bedrijven jobs en diensten aanbieden en waar studenten en afgestudeerden contacten kunnen leggen met potentiële werkgevers;
  • een Masterbeurs: een infobeurs over verder studeren na bachelor of master binnen de Associatie Universiteit Gent;
  • een jobevent voor doctorandi en jonge wetenschappers, georganiseerd door de Doctoral Schools;
  • infosessies i.v.m. de instap op de arbeidsmarkt (o.a. solliciteren, werken in bepaalde sectoren, werk zoeken in Europa …).

De Masterbeurs besteedt aandacht aan de mogelijkheden tot verder studeren binnen de Associatie Universiteit Gent. Als je na je studie nog niet meteen van plan bent om aan het werk te gaan, kan je hier uitgebreid kennis maken met de volledige waaier aan vervolgopleidingen binnen de AUGent. Niet enkel de masters maar ook de bachelor-na-bachelors en andere vervolgopleidingen komen aan bod.

 

 

De 4 partnerinstellingen van de AUGent zijn op de Masterbeurs aanwezig:

  • Arteveldehogeschool
  • Hogeschool Gent
  • Hogeschool West-Vlaanderen
  • Universiteit Gent

Waar en wanneer?

ICC Gent - dinsdag 31 maart 2020 - 12 u. tot 18 u.

Meer info?

Verder studeren aan de UGent

Heb je al een diploma hoger onderwijs en ben je op zoek naar de mogelijkheden om verder te studeren aan de UGent? Dan kun je terecht op de website Studiekiezer. Je kunt er jouw behaalde diploma('s) invoeren en je krijgt een lijst met de mogelijkheden aan de UGent. Alvast een goede voorbereiding op je bezoek aan de Masterbeurs! Voor bepaalde masteropleidingen zijn er ook specifieke infodagen voor masters.