Cadeaubox Diversiteit

Wens je jouw inclusief evenement wat kracht bij te zetten met toepasselijke gadgets voor jouw bezoekers? Of zoek je een origineel en inclusief geschenk om jouw gastspreker, panellid of vrijwilliger in de bloemetjes te zetten?
Dan zijn onderstaande tips misschien iets voor jou!

Inclusieve literatuur

Inclusieve literatuur

Zoek je een alternatieve geschenktip voor de onpersoonlijke boekenbon? Dan is het boek van Shamisa Debroey misschien wel iets voor jou!
Deze striptekenares en illustratrice ontwierp in opdracht van het Netwerk Diversiteit en Inclusie een toegankelijk kinderboek in het kader van het VIRGO-project van de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur. Het verhaal gaat over een meisje dat met haar liefde voor wetenschap haar kleine broertje op een ontroerende manier probeert gelukkig te maken. Met het boek wil de universiteit kinderen uit ondervertegenwoordigde groepen warm maken voor STEM-richtingen. Het boek richt zich in de eerste plaats op meisjes en op kinderen met een migratieachtergrond.

Inclusieve buttons

Inclusieve buttons

Laat jouw bezoekers bij het onthaal de juiste button opspelden en spreek tijdens jouw congres, event of receptie iedereen aan met de juiste voornaamwoorden.
In het kader van het Transgenderbeleid van de UGent ontwierp het Netwerk Diversiteit en Inclusie in het oog springende buttons waarbij studenten en medewerkers hun solidariteit kunnen uitdrukken met non-binaire medestudenten en collega’s of bezoekers. Personen met een non-binaire genderidentiteit (die zich noch als man, noch als vrouw wensen te identificeren) worden soms liever aangesproken met de genderneutrale voornaamwoorden ‘die/hen/hun’ in plaats van ‘hij/hem/zijn’ of ‘zij/haar/haar’. De non-binaire voornaamwoorden voelen misschien wat onnatuurlijk aan in het begin, maar oefening baart kunst.

PRIJS: 0,50 EUR/stuk

mok smash the cistem

Inclusieve koffietas

Schenk tijdens jouw congres, event of receptie koffie uit deze opvallende mok.
In het kader van het Transgenderbeleid ontwierp het Netwerk Diversiteit en Inclusie koffietassen waarmee cisgender studenten en medewerkers hun solidariteit kunnen uitdrukken met transgender medestudenten, collega’s en bezoekers.

PRIJS: 10 EUR/stuk. 10 kopen is 1 gratis

Praktisch

Alle items zijn te bestellen via diversiteit.personeel@ugent.be.
De prijs is afhankelijk van de grootte van de bestelling.
De bestelling kan afgehaald worden aan de balie van het rectoraat.