UGent groet student

Maandag 24 september starten ongeveer 43.000 studenten en 12.000 medewerkers aan een nieuw academiejaar in Gent en Kortrijk. Voor het eerst in onze geschiedenis vieren we dit met een eigenzinnige openingsweek onder het motto ‘UGent groet student’. Van een positieve manifestatie en academische zitting die breken met alle tradities, tot een week lang activiteiten en welkomstboodschappen voor de studenten.

Welkomstboodschappen in de hele stad

We heten de studenten een warme welkom in de stad! We verwelkomen langs toegangswegen en andere centrale plaatsen, bij lokale bedrijven en handelaars.

Ook jij kan meedoen! Hang de affiche voor je raam en verwelkom de studenten in jouw zaak, bedrijf of buurt.

Openingsstoet breekt met tradities

Voor het eerst in 201 jaar zullen niet alleen bestuurders, decanen, professoren en directeurs meelopen in de openingsstoet, maar worden ook alle 12.000 medewerkers van de universiteit uitgenodigd.

Geen stille optocht, maar een manifestatie met drummers op olievaten, vlaggen en borden: positive activism!

Ook de start van de stoet verandert: in plaats van te vertrekken aan het rectoraat, wordt verzameld in de Sint-Baafskathedraal.

Het is de bedoeling om de stoet voortaan elk jaar te laten vertrekken vanop een andere plaats buiten de UGent. Daarmee geven we een duidelijk signaal: de universiteit staat met beide voeten in de maatschappij en is van álle UGent'ers. En die laten zich niet opsluiten in een ivoren toren.”

Rector Rik Van de Walle

Speeches academische zitting

Een culinaire, feestelijke en sportieve start

Na de officiële opening staat de hele week in het teken van ‘UGent groet student’. We voorzien verschillende activiteiten om de studenten te verwelkomen.

 

Een warme en luide welkomMaandag 24-9

Een warme en luide welkom

Op de eerste dag van het academiejaar gaat een drumband langs in de campussen in Gent en Kortrijk om de studenten een warm en luid welkom te geven.

Houd je oren en ogen dus open, zodat je deze toffe act niet mist!

 

 

Foodie Karolien OlaertsDinsdag 25-9

Kookdemo met Karolien Olaerts

Foodie én UGent-alumna Karolien Olaerts leert studenten twee leuke, gemakkelijke gerechten maken voor op kot.

Meer informatie

 

 

 

Tai Chi

Dinsdag 25-9

Initiatie Tai Chi en Yoga (Kortrijk)

In Kortrijk verwelkomen we de studenten op een sportieve manier: we voorzien tijdens de middagpauze een introductie tai chi en yoga.

 

 

 

Woensdag 26-9

Student Kick-Off 2018

Op woensdag is er de grote Student Kick-Off. Op de stand van de UGent in de Student Village voorzien we sfeervolle muziek en worden gratis buttons en kartonnen borden uitgedeeld die de studenten kunnen personaliseren.

Website Student Kick-Off 2018

 

 

Steffi Vertriest

Donderdag 27-9

Yoga-initatie met Steffi Vertriest

Na het feesten is het tijd voor sport en detox. Health blogster Steffi Vertriest geeft op donderdag een yoga-initiatie in de GUSB.

Meer informatie

 

#UGentOpent