Schenken aan de UGent

Jouw steun kan het verschil maken voor een onderzoeks- of onderwijsproject dat je nauw aan het hart ligt. Schenk aan wat jij belangrijk vindt: wij zorgen ervoor dat jouw gift of testament terecht komt bij wat voor jou belangrijk is, voor de volle 100%.

Op deze pagina plaatsen we regelmatig een project in de kijker. Op zoek naar een ander doel? Contacteer ons voor discreet advies op maat.

Hoe kan je schenken?

Giften zijn mogelijk op:

BE26 3900 9658 0329 (BIC: BBRUBEBB)

Universiteitsfonds UGent
Sint Pietersnieuwstraat 25
9000 Gent

De mededeling op de betaling is afhankelijk van het project dat je wenst te steunen, aarzel niet ons daarvoor te contacteren.

Voor giften vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest waarmee je 45% van je gift recupereert in je personenbelasting. Meer info over giften en fiscale attesten.

Recente projecten

Fonds SuperNils, ter ondersteuning van leukemieonderzoek

Uw gift aan het Fonds SuperNils is fiscaal aftrekbaar en gaat voor de volle 100% naar het onderzoek van topdokter Tessa Kerre rond:

  • Leukemie bij kinderen en volwassenen;
  • Immunotherapie;
  • De impact van het informeren van patiënten, naasten en zorgverleners over leukemie en immunotherapie.

Lees meer over het Fonds SuperNils


Dürer tentoonstelling in Paviljoen Vandenhove dankzij De Sunaert collectie

Kon Adolf Pieter Sunaert, verzamelaar, schilder en professor van beroep in de 19e eeuw bij zijn schenking vermoeden dat zijn prentencollectie anno 2019 studenten zou toelaten om via praktijkervaring hun studies op een unieke manier te verdiepen?

Lees meer over De Sunaert Collectie

Bezoek de Dürer tentoonstelling (tot en met 22 juni)


Hersentumoren

Fonds Arne Lannoy, aka Zorro, ter bevordering van onderzoek naar hersentumorenArne Lannoy

Op 6 december 2015 overleed Arne na een hard maar oneerlijk gevecht tegen zijn ziekte. Maar vergeten wordt hij nooit!

Na de begrafenis van Arne sloegen vrienden en familie de handen in elkaar om van zijn initiatief een jaarlijks terugkerend evenement te maken: Rock And Roll Against Cancer. Op 16 april 2016 vond de eerste editie van Rock and Roll Against Cancer plaats in en rond het cultureel centrum van Ledegem.

De opbrengst wordt elk jaar overhandigd aan professor Boterberg van de UGent voor onderzoek naar hersentumoren (Fonds Arne Lannoy AKA Zorro). Martine Taillieu, de mama van Arne Lannoy is één van de initiatiefnemers voor de oprichting van het "Fonds Arne Lannoy aka Zorro", een fonds dat het onderzoek naar en de behandeling van hersentumoren aanmoedigt:

"Wij hebben van dichtbij meegemaakt wat een ziekte zoals een hersentumor kan aanrichten bij jonge gezonde mensen. Intussen hebben wij ook wel begrepen dat er nog heel veel onderzoek naar hersentumoren nodig is, dat er een hoge nood is aan nieuwe behandelingen en medicatie. Om dit allemaal te kunnen realiseren is er heel veel geld nodig. Wij zetten ons samen met vrienden, familie en sympathisanten in om via het fonds het onderzoek te ondersteunen want wij, ouders en vrienden, weten dat Arne het ook zo zou gewild hebben."


Faculteit Diergeneeskunde

De faculteit Diergeneeskunde van de UGent geniet wereldfaam. Eigenaars van zieke huisdieren kunnen er bovendien terecht in onze hoog aangeschreven dierenkliniek.

Steun baanbrekend onderzoek

Van FIP kattenziekte en epilepsie bij honden tot de vlekziekte bij dolfijnen: onze onderzoekers van de faculteit Diergeneeskunde doen baanbrekend onderzoek om mens en dier te helpen. Ook u kan daar aan bijdragen: ontdek meer over de projecten en de manier waarop u deze kan steunen.

Leerstoel Poultry Health Sciences

Met de leerstoel Poultry Health Sciences verankert de faculteit Diergeneeskunde haar expertise in de internationale pluimveehouderij.

Lees meer over de leerstoel.


Kinderurologie

Fonds Gianni Eggermont: een ode aan het levenGianni Eggermont

In januari 2019 werd het 'Fonds Gianni Eggermont' voor steun aan wetenschappelijk onderzoek in de kinderurologie opgericht.

Het fonds heeft tot doel financiële steun te voorzien aan onderzoek in het gebied van de kinderurologie en specifiek voor aangeboren aandoeningen. De onderzoeksdomeinen bevatten onder meer

  • Genitale aandoeningen bij jongens
  • Variaties in de geslachtsontwikkeling bij jongens en meisjes
  • Congenitale aandoeningen van de blaas in casu exstrofia vesicae
  • Congenitale aandoeningen van de hogere urinewegen

Oprichting fonds

Wat beweegt iemand ertoe om een Fonds op te richten? We laten u kennismaken met het verhaal van Gianni Eggermont, een verhaal van hoop, van ontmoeting en van dankbaarheid. Een verhaal over hoe niet alleen wetenschappers, maar ook oma's een beslissende stempel op de levensloop van een gewone man kunnen hebben.

Steunen

Wie steun wil geven aan medisch-wetenschappelijk onderzoek in de kinderurologie via het Fonds Gianni Eggermont kan een bedrag overschrijven op

  • rekening 390-0965803-29 of IBAN: BE26 3900 9658 0329 (BIC: BBRUBEBB)
  • met als mededeling Fonds Gianni Eggermont -kinderurologie

Universiteitsfonds UGent
Sint Pietersnieuwstraat 25
9000 Gent

Transgenderonderzoek
Transgenderonderzoek

Jezelf zijn heeft een prijs. Maar dat zou niet zo mogen zijn.

Het wetenschappelijk transgenderonderzoek van de UGent is van groot belang voor de ondersteuning van jaarlijks ruim 1.400 individuen en maatschappelijke actoren met allerlei vragen over het transgenderthema.

Je kan dit onderzoek steunen door een overschrijving/storting op de volgende rekening :

BE26 3900 9658 0329 (BIC: BBRUBEBB)

Mededeling: Transgenderonderzoek

Universiteitsfonds UGent
Sint Pietersnieuwstraat 25
9000 Gent


HIV Ontrafelen

In december gaat de benefietavond ‘HIV Ontrafelen’ door in het ICC Gent. Meer info op http://www.hivontrafelen.be.

HIV Ontrafelen is een initiatief van de Universiteit Gent dat zich tot belangrijkste doel stelt hiv te genezen want hiv is nog steeds het meest dodelijke virus ter wereld.

Het levensnoodzakelijk onderzoek naar hiv genezing kan jouw steun gebruiken.

Je kan dit onderzoek rechtstreeks steunen door een overschrijving/storting op de volgende rekening:

BE26 3900 9658 0329 (BIC: BBRUBEBB)

Mededeling: HIV Ontrafelen

Universiteitsfonds UGent
Sint Pietersnieuwstraat 25
9000 Gent

Contact

Universiteitsfonds UGent
Campus Ufo, Rectoraat
SInt-Pietersnieuwstraat 25
9000 Gent

universiteitsfonds@ugent.be
T +32 (0)9 264 83 31