De UGent opnemen in uw testament begint met een luisterend oor

U denkt eraan om de UGent op te nemen in uw testament. Dan is de kans groot dat u in contact komt met Terry Ediers en Elien Wanzeele van het Universiteitsfonds. Zij nemen in de eerste plaats tijd om te luisteren naar uw wensen en vragen.

Terry Ediers en Elien Wanzeele
Terry Ediers en Elien Wanzeele

 

Stel, iemand wil schenken aan de UGent. Hoe pakken jullie dat aan? 
ELIEN “Wanneer mensen ons contacteren luisteren we eerst naar hun persoonlijke interesses en motivaties. Waarom denkt iemand aan de UGent? Waarom heeft men affiniteit met een bepaald onderzoek? Wanneer iemand dat wenst, bekijken we samen ook de situatie van de kandidaat-erflater met het oog op de opmaak van het testament. Sowieso raden wij aan om ook een notaris te raadplegen, maar dat is niet verplicht.” 
TERRY “We laten kandidaat-erflaters graag zelf beslissen hoe zoiets in zijn werk gaat. Wanneer mensen bij hen thuis willen afspreken, komen we met plezier langs. Komen ze liever bij ons langs op het Rectoraat, kan dat ook. Voor ons is het belangrijk dat mensen zich comfortabel voelen. We nemen er dan ook alle tijd voor.” 

En als iemand anoniem wil blijven, kan dat? 
TERRY “Ondanks het feit dat persoonlijk contact voor ons heel belangrijk is, hebben we uiteraard alle begrip voor mensen die hun anonimiteit willen bewaren. Laat iemand het contact dus liever telefonisch of per mail verlopen, dan kan dat ook. Ook hierbij is de wens van de kandidaat-erflater het allerbelangrijkste voor ons.”

 

 

Wenst u het volledige interview te lezen? 

Vraag vrijblijvend onze legatenbrochure aan


In de brochure van het Universiteitsfonds leest u meer over:
  • Mensen zoals u die voor de UGent kozen in hun testament
  • Welk verschil uw testament maakt voor onderzoek
  • Hoe de UGent u adviseert

Contact

Wij adviseren u met veel toewijding en expertise om uw testament zo goed mogelijk vorm te geven. 

Heeft u vragen of wil u meer weten over de UGent als goed doel? Neem dan contact op met Terry en Elien van het Universiteitsfonds. 
Dat kan via e-mail of telefonisch.


Terry +32 9 264 83 31
Elien +32 9 264 33 88