De Warmste Denkers: De Warmste Week aan de UGent

Van 18 tot en met 24 december gaat Vlaanderen weer voluit voor het goede doel met De Warmste Week van de VRT. Elk jaar tonen ook heel wat UGent’ers zich van hun warmste kant tijdens deze solidariteitsactie. Helemaal nieuw is dat je dit jaar ook een goed doel van de UGent kan steunen met jouw actie.

Kies voor CRIG-fonds

De UGent wil samen met alle UGent’ers het Cancer Research Institute Ghent of kortweg CRIG steunen tijdens de Warmste Week. CRIG brengt alle Gentse kankeronderzoekers samen voor sneller en efficiënter onderzoek. Dagelijks zijn meer dan 400 onderzoekers en experten in de weer, elk vanuit hun eigen discipline: van artsen en biologen tot bioinformatici en ingenieurs, om kankerbehandelingen te verbeteren en zo de levensverwachtingen te vergroten.

Hoe kan je meedoen?De Warmste Week

Wil je als UGent’er, met je faculteit, vakgroep, alumni- of studentenvereniging een actie opzetten ten voordele van het CRIG-fonds? Super!

Breng ons op de hoogte en dan promoten we jouw initiatief via één van de UGent-kanalen om je actie extra in de kijker te zetten.

Registreer jouw actie

Tips voor een geslaagde actie

Weet je nog niet goed waar te beginnen? Lees dan de tips voor een geslaagde actie van enkele UGent-personeelsleden met Warmste Week-ervaring.

Zoek je met je vriendengroep of studentenvereniging nog inspiratie voor een leuke actie? Check deze 11 ideeën op de webpagina van De Warmste Week.

Acties voor De Warmste Week

Kijk hier welke actie van #DeWarmsteDenkers jij kan steunen: Acties voor De Warmste Week

De Warmste Denkers Quiz

Op maandagavond 2 december vullen we samen met het FaculteitenKonvent het UFO met de slimste studenten, personeelsleden en alumni om het tegen elkaar op te nemen in De Warmste Denkers Quiz ten voordele van het CRIG-Fonds. Wil je graag meedoen?

Schrijf je in voor De Warmste Denkers Quiz

De Warmste WeekDownload promotiemateriaal

Wil je graag promotie voeren voor je warme actie voor het kankeronderzoek van de UGent? Dan hebben we een aantal handige online en offline tools voor je klaar staan.

Jarenlang onderzoek voor nieuwe medicijnen

In kankeronderzoek kruipt tijd. Veel tijd. En geld. Postdoctoraal onderzoeker dr. Heleen Dewitte kan daarover meespreken. Dankzij het CRIG, het Cancer Research Institute Ghent, kan zij haar veelbelovende onderzoek voeren naar een nieuw medicijn tegen kanker: “Wat wij doen, is preklinisch onderzoek. Daar kruipt veel tijd in. Het gaat met vallen en opstaan. Nu hebben we iets ontwikkeld waar toekomstmuziek in zit en waarmee we verder kunnen.”

Wetenschappers en ingenieurs samen tegen kanker

CRIG, het Cancer Research Institute Ghent, verbindt ook wetenschappers met als specifiek doel om kankeronderzoek te verbeteren. Prof. dr. Liv Veldeman en haar team, bijvoorbeeld, buigen zich in het UZ Gent dagelijks over radiotherapie. Ze onderzoeken hoe ze de bijwerkingen daarvan zoveel mogelijk kunnen verminderen. In een samenwerking met de opleiding Industrieel Ontwerpen aan de UGent Campus Kortrijk werd zo een buikligplatform ontwikkeld dat voor minder nadelen zorgt bij de behandeling van borstkanker.

Waarom Krista acties organiseert voor het CRIG-fonds

Krista De Keyser vecht al sinds 2015 tegen speekselklierkanker en organiseerde zelf twee acties voor het kankeronderzoek van het CRIG. Ze deelt haar tips.

Heb je nog vragen?

Contacteer ons als je meer wil weten over De Warmste Week bij de UGent of concrete vragen hebt over je actie ten voordele van het CRIG-fonds.