Waarom Krista, zelf kankerpatiënte, acties organiseert voor het CRIG

Krista De Keyser Krista De Keyser vecht al sinds 2015 tegen speekselklierkanker en organiseerde zelf twee acties voor het kankeronderzoek van het CRIG.

Krista heeft verschillende behandelingen en operaties achter de rug, maar voorlopig tevergeefs. “De chemotherapie was te zwaar, ik kon er niet tegen. De dokters schakelden over op een lichtere variant, maar dat hielp dan weer niet. De tumor in mijn keel en op mijn longen zijn stabiel, maar op mijn lever groeit er opnieuw een gezwel. Momenteel lijkt het een straatje zonder einde en is er nog geen goede behandeling gevonden.”

Krista vond het daarom belangrijk om het onderzoek naar speekselklierkanker te steunen: “Er wordt nooit gesproken over speekselklierkanker. Ik wou het daar niet bij laten en zette zelf iets op poten voor de Warmste Week.” Ze koos voor het kankeronderzoek van het CRIG: “Ik wou de professor die mij behandelde, professor Rottey van het UZ Gent, geld geven om verder onderzoek te doen. Omdat weinig mensen deze kanker krijgen, is er nog geen behandeling. Het kost dan ook veel geld om medicatie te ontwikkelen voor mij. Dat vind ik heel frustrerend. Als het mij niet meer op tijd helpt, dan hopelijk iemand anders.”

Samen met acht vrienden richtte ze de groep Salivam (Latijns voor speeksel) op en organiseerde ze een benefiet in de vorm van een fuif. Binnenkort volgt er een eetfestijn en een spelletjesdag van 24 uur.

Zin om zelf een actie op te zetten ten voordele van het kankeronderzoek van het CRIG?

Registreer je actie