De Krook: uitstalraam voor UGent-onderzoek

In het weekend van 10, 11 en 12 maart is De Krook feestelijk geopend: de gloednieuwe inspiratieplek voor cultuur, kennis en innovatie.

De Krook is veel meer dan de nieuwe stadsbibliotheek. Je vindt er onder meer een café, groenzones en een plein. En de UGent en imec nemen hun intrek op de nieuwe site. Er zijn verschillende labo’s en een co-creatieruimte van academici waar gewerkt wordt rond kennis, cultuur, media en informatie.

Met maar liefst 20.623 bezoekers mag de opening zonder overdrijven een groot succes genoemd worden. Verschillende UGent-onderzoekers stelden in de Krook met veel enthousiasme hun onderzoek voor.

Interactief laboratorium

De Krook doet dienst als eenFoto: Karin Borghouts futuristisch uitstalraam voor onderzoek aan onze universiteit, maar is tegelijkertijd ook een interactief laboratorium waar je zelf kan deelnemen aan experimenten.

De UGent nodigt iedereen uit, van bibliotheekbezoekers tot andere wetenschappers, om in De Krook te proeven van en deel te nemen aan toponderzoek.

Het gebouw biedt onder meer plaats aan de onderzoeksgroep voor Media, Innovatie en CommunicatieTechnologieën (MICT van de vakgroep Communicatiewetenschappen), de onderzoeksgroep Cultuur & Educatie (vakgroep Onderwijskunde), het IPEM (Instituut voor Psychoakoestiek en Elektronische Muziek) en IDLab (Internet Technology and Data Science Lab).

Ook Urgent.fm, de radiozender van onze universiteit, verhuist naar De Krook.

Activiteiten

In de nieuwe reeks 'Kraks @ De Krook' kan je zelf ondervinden dat onderzoek geen ver-van-mijn-bedshow is. Van maart tot juni organiseren de UGent en imec toegankelijke lezingen over cultuur, media, ondernemerschap en onderwijs.

 

Er zijn geen resultaten beschikbaar.