Coaching en diversiteit - mentee

 • Studeer je aan de faculteit Recht en Criminologie, Economie en Bedrijfskunde, Letteren en wijsbegeerte, Ingenieurswetenschappen en Architectuur, Politieke en Sociale Wetenschappen of Psychologie en Pedagogische Wetenschappen?
 • Heb je een migratieachtergrond?
 • Spreek je thuis een andere taal dan het Nederlands?
 • Heb je een buitenlands (secundair of hoger) diploma?
 • Heb je geen familie in België?
 • Heb je een atypische vooropleiding (BSO, TSO, KSO, examencommissie) of twijfel je over jouw voorkennis (wetenschappen, talen, wiskunde, …)?
 • Heb je een functiebeperking (fysieke beperking, leerstoornis, …)?
 • Ben je een pioniersstudent (de eerste in de familie die hogere studies aanvat)?
 • Heb je last van extreme faalangst, uitstelgedrag, perfectionisme?
 • Heb je een moeilijke (thuis)situatie of heb je het gevoel er soms alleen voor te staan?
 • Combineer je jouw studies met werk, een gezin, de zorg voor een zieke, topsport, een politiek mandaat,…?

Verhoog je slaagkansen met de ondersteuning van een ouderejaarsstudent (mentor)

Van wie kan je beter leren hoe het leven er op de UGent uitziet dan van een medestudent? Mentoren zijn ouderejaarsstudenten die hun ervaring met jou willen delen. Jouw mentor maakt je wegwijs aan de UGent, geeft praktische tips rond studieplanning en examens, biedt ondersteuning bij het verwerken van de leerstof en geeft regelmatig feedback. Het hele academiejaar kan je gratis op de steun van jouw mentor rekenen. Kortom, met een mentor kom je verder!

Een aantal getuigenissen

Ismaël, 1ste bachelor Rechten, getuigt:

"Academisch Nederlands is een uitdaging als je thuis een andere taal spreekt. Dankzij het mentorprogramma kreeg ik extra taalondersteuning. Ook stelde ik samen met mijn mentor een weekplanning op om mijn uitstelgedrag aan te pakken. In december liet ik hem mijn blokplanning zien voor feedback. Ik had heel wat bijsturing nodig omdat ik niet goed kon inschatten waaraan ik het meeste van mijn tijd moest besteden. Omdat hij alle examens van het eerste jaar succesvol had afgelegd, heb ik zijn advies gevolgd. Met resultaat. Ik was voor 4 van de 6 vakken geslaagd. ”

Elisa, 1ste bachelor Toegepaste Economische Wetenschappen, getuigt:

"Ik ben de enige in mijn familie die studeert. Nadat dyslexie bij me werd vastgesteld kreeg ik extra oefeningen en handige studietips van mijn mentor. Omdat zij mentor werd in het kader van een keuzeopleidingsonderdeel had ze in de hoorcolleges geleerd over leerstoornissen en zelfregulerend leren. De wekelijkse mentorontmoetingen hadden op deze manier een positief effect op mijn studiemethode, maar ik waardeerde vooral haar bemoedigende sms’jes toen ik in een dipje zat. Zij weet wat het is om zware pakketten te moeten verwerken op korte tijd. Ze was een beetje zoals een grote zus.”

Wil jij ook een mentor? Schrijf je in voor de infosessie op 2 oktober 2014 en beslis later:

https://webapps.ugent.be/eventManager/events/MenteesInfosessie

Meer info?

>> coachingendiversiteit@UGent.be
0472/99 28 81

Informatie voor (toekomstige) mentees