Diversiteitslabel voor UGent-medewerkers

diversiteitslabelHet diversiteitslabel

Het diversiteitslabel wordt uitgereikt door de beleidscel Diversiteit en Gender. Met het diversiteitslabel willen we onze waardering uitdrukken voor UGent-personeelsleden met aandacht voor diversiteit en willen we anderen stimuleren om dezelfde weg in te slaan.

Nomineer jezelf als UGent-medewerker met oog voor diversiteit

Heb je onlangs een goed initiatief ondernomen om diversiteit te vergroten of onder de aandacht te brengen? Of ken je een collega? Of denken jullie regelmatig met het hele team na over diversiteitsacties?

Zowel grote als kleine inspanningen komen in aanmerking voor een diversiteitslabel.

Nomineer jezelf, een collega of het hele team en ontvang van ons een unieke deurhanger!

Stuur een mail wie volgens jou het diversiteitslabel verdient en waarom naar: k.debruyn@ugent.be

Werk je in een faculteit? Vergeet ook zeker niet om je facultaire diversiteitscoördinator op de hoogte te brengen.

Maak een foto van jezelf met het diversiteitslabel

Als je wil mag je een foto van je deurhanger en jezelf/je collega’s maken. Wij plaatsen hem met veel plezier op onze facebookpagina https://www.facebook.com/genderendiversiteit

Voorbeelden uitgereikte diversiteitslabels

10/08/2015 – Internationale studenten die een ‘refresher course’ willen volgen aan de faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen kunnen voortaan op het inschrijvingsformulier bij geslacht M, F of ‘other’/X aanduiden.
Hiermee besteedt het International Training Centre aandacht aan de transgenderthematiek. Wim Hoste kreeg als directeur van het ITC van ons een deurhanger voor dit voorbeeldinitiatief.
18/6/2015 - Prof. Marko van Dooren (faculteit Wetenschappen) biedt zijn schriftelijke examenvragen ook aan in mp3-formaat. Zo kunnen studenten met dyslexie de opdrachten correct en sneller begrijpen. De aandacht voor studenten met een leerstoornis of functiebeperking beschouwen we als een enorm pluspunt. Die deurhanger is dus meer dan verdiend.
11/6/2015 - Annelies Vande Velde (Guide) hielp ons herinneren aan de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei 2015. Die dag hing op verschillende locaties aan de UGent de regenboogvlag uit.
21/4/2015 - Collega Jan De Doncker (DGFB) kreeg van ons een diversiteitslabel. Het was zijn idee om de nieuwjaarswensen op de lichtkrant van het Ufo in verschillende talen waaronder het Turks weer te geven. Wij kregen alvast enthousiaste reacties hierop van studenten en personeelsleden.
26/3/2015 - Als teken van hun gewaardeerde inzet kregen alle leden van de facultaire diversiteitsteams een deurhanger.