Making Tomorrow

Banner making tomorrow

English version available!

UGent omarmt de SDG's

De Sustainable Development Goals (SDG's) zijn door de VN opgestelde ontwikkelingsdoelstellingen voor 2030. Deze zorgen voor een sterke dynamiek waaraan de UGent zijn steentje wil bijdragen. 

Zo is het ambitieuze project MAKING TOMORROW aan UGent opgestart. Een project waarbij studenten, samen met geëngageerd personeel, zich binnen de stad- en universiteitsmuren kunnen inzetten voor één van de duurzame doelstellingen. Samen zorgen we voor verandering!

Hier gaan wij mee aan de slag 

Het was een drukke avond op de kick-off. Met veel enthousiaste jongeren en personeelsleden. En veel mooie ideeën en inspirerende voorbeelden. Hier kan je nog even nagenieten...

Maar nu tijd voor actie! Werk samen met medestudenten één van de onderstaande projecten uit en schrijf je in voor 'the sequel'.

 

  • Vergroening & Temporary Urbanism (SDG 11 & 15) Workshop vergroening

Weg met die grijze, verwaarloosde hoekjes op de campussen! Er kan zoveel meer van worden gemaakt: student-lounge, sportveld, groene hotspot, vlindertuin,... We starten met de parking aan de Muinkschelde (nabij de Therminal) en kijken hoe we hiervan een aangename groene zitruimte van kunnen maken. Ideale ontspanningsplek tijdens de blok. Hoe groot dit project wordt, hangt van jullie af (en van sommige praktische issues...)! 

 

  • Ecozycorners (SDG 11, 13 & 17) Workshop ecozycorners

Weg ook met die onaantrekkelijke studentenhoekjes in de gebouwen, vol schreeuwerige en energievretende automaten. Wat dachten jullie van een ecozycorner, een inspirerende student-lounge met leuke meubels, duurzame versnaperingen, ... We proberen in 2018 onze ideeën als eerste uit in de faculteit Rechtsgeleerdheid en de Therminal.

 

  • Een plaats voor vluchtelingen (SDG 10) Workshop vluchtelingen

Laat vluchtelingen geen abstract begrip meer zijn. Maak kennis, leer hun verhalen én maak de universiteit open en warm voor iedereen! Enerzijds willen we de kloof tussen (toekomstige) studentvluchtelingen en home studenten verkleinen via evenementen, anderzijds willen we op beleidsniveau ijveren voor een facultair buddyprogramma! Via Facebook blijf je op de hoogte.

 

  • Enchanté (SDG 10) Enchanté

Enchanté wil drempels verlagen, muurtjes slopen en sociale uitwisseling op gang trekken via een netwerk van hartelijke mensen die kleine diensten aanbieden voor hen die het minder hebben. Hun trein is vertrokken. De werkgroep gaat met de ideeën van de kick-off aan de slag.

 

  • It's ok not to be ok (SDG 3)Kunstinstallatie duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Geestelijke gezondheidsproblemen zijn zo frequent in onze samenleving dat één op vier er mee te maken krijgt in zijn leven. Feeling down? Let’s talk! Rol erin via Facebook

 

  

  • Fairtrade @ UGent (SDG 12) Fair trade

Er beweegt al heel wat rond Fair Trade! Maar we willen meer! Met Fair Fashion Challenges zullen we ervoor zorgen dat de labojassen en werkkledij van de UGent fairtrade worden. Too sexy for your lab!

 

  • Duurzame studentenverenigingen (SDG 17) Workshop duurzame studentenevents

Verduurzaming komt vaak van onderuit en binnenin. We willen het hart van het studentenleven verduurzamen door de studentenverenigingen te enthousiasmeren om duurzamer in actie te komen. Participatief, sociaal, economisch én ecologisch. Van herbruikbare bekers tot socio-culturele events, laat de ideetjes maar komen! Op het eerste FK na de vakantie bespreken we de eerste plannen en initiatieven. 

Meer info?

Hou zeker onze facebookpagina in de gaten of !

Bekijk ook ons filmpje van de kick-off meeting

 

 banner SDG's algemeen