Making Tomorrow

Banner making tomorrow 2018

Ziehier de foto's van onze kick-off op 23 oktober. Gemist, maar wil je toch graag aansluiten? Stuur een mailtje naar duurzaam@ugent.be.

English version available!

UGent omarmt de SDG's

De Sustainable Development Goals (SDG's) zijn door de VN opgestelde ontwikkelingsdoelstellingen voor 2030. Deze zorgen voor een sterke dynamiek waaraan de UGent zijn steentje wil bijdragen. 

Zo is het ambitieuze project MAKING TOMORROW aan UGent opgestart. Een project waarbij studenten, samen met geëngageerd personeel, zich binnen de stad- en universiteitsmuren kunnen inzetten voor één van de duurzame doelstellingen. Samen zorgen we voor verandering!

Hier gaan wij mee aan de slag 

  • Vergroening & Temporary Urbanism (SDG 11 & 15) Workshop vergroening

Weg met die grijze, verwaarloosde hoekjes op de campussen! Er kan zoveel meer van worden gemaakt: student-lounge, sportveld, groene hotspot, vlindertuin,... Spot voor ons de plekken die een make-over kunnen gebruiken. En knutsel mee aan banken, plantenbakken, zetels, ...

DIt academiejaar kijken we naar de buitenruimte aan de Therminal, een parking van campus Sterre en een zone tussen home Heymans en Vermeylen. Hoe groot dit alles wordt hangt van jullie af (en van sommige praktische bezwaren)...

 

  • Duurzaam hoger onderwijs (SDG 4)Studenten

Vele studenten blijven vandaag op hun honger zitten op vak van duurzaamheidseducatie. "Het mag best wat meer zijn..." of "Het mag best wat anders aangepakt worden...". Moet onze educatie niet ondersteunend zijn in die mentaliteitsverandering én ons opleiden tot 'change makers'?!  Op de agenda staan enkele pilootprojecten die de UGnent zal duwen in de juiste richting. Wijs mee de weg naar een activerend onderwijs!

 

  • Buddyproject (SDG 10) Workshop vluchtelingen

Ontmoet vluchteling- en internationale studenten en help hen vertrouwd raken met het Gentse studentenleven. Via Facebook blijf je op de hoogte.

 

  • Start to talk (SDG 3)Kunstinstallatie duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Maar liefst één op vier studenten loopt risico op een depressie. Praten is een gekende beschermende factor tegen mentale gezondheidsproblemen. Een praatgroep door studenten voor studenten. Gaat het even wat minder? Iedereen met om het even welk probleem is welkom. De laatste updates via Facebook

 

  • Ghent University Pride (SDG 3)

Ons doel? Een meer open en inclusieve universiteit met een plek voor  studenten over alle seksuele oriëntaties en genderidentiteiten heen om  zich thuis te voelen. Kom en brainstorm ideeën. Via Facebook blijf je op de hoogte.

 

  •  Dinner's ready (SDG 12)

Er bestaan heel wat mythes over voeding, laat staan duurzame voeding. Tijd om deze te ontkrachten. Personeel, studenten en cateraars willen we beter informeren. Ook op het menu: een reeks debatavonden in elkaar knutselen en verder werken aan de verduurzaming van onze eigen resto’s en catering. 

 

  • Let's party (SDG 12)

UGent bruist en dat betekent heel wat events, congressen en feestjes. Tijd om deze in een low-impact kleedje te steken. We gaan de baan op om organisatoren bij te staan; vooraf, tijdens en na.

 

  •  Duurzame studentenverenigingen (SDG 17) Workshop duurzame studentenevents

Verduurzaming komt vaak van onderuit en binnenin. We willen het hart van het studentenleven verduurzamen door de studentenverenigingen te enthousiasmeren om duurzamer in actie te komen. Participatief, sociaal, economisch én ecologisch. Van herbruikbare bekers tot socio-culturele events, laat de ideetjes maar komen!  

 

  • Zero waste (SDG 12)Weggeefkast

D'URGENT gaat aan de slag met duurzame materialen. Van 'no plastics' tot circulaire strategieën.

 

  • Consume less, share better (SDG 12)

Een deelplatform voor studieboeken? Weggeefkast? Swap shop? Er zijn al een aantal mooie voorbeelden, maar we willen die veel verder uitrollen..

Meer info?

Hou zeker onze facebookpagina in de gaten of !

Bekijk ook ons filmpje van de kick-off meeting vorig jaar. 

 

 banner SDG's algemeen