Transitie UGent

We schrijven een nieuw duurzaam toekomstplan voor UGent en jouw medewerking is zeer welkom! Onze volgende vergadering vindt plaats op dinsdag 20 februari in het STAM. Schrijf je nu in.

Schrijf je mee op 20 februari?

De eerstvolgende bijeenkomst gaat door op dinsdag 20 februari tussen 12u00 en 14u30 in de stadsacademie van het STAM (Bijloke). Personeel, experten, studenten, externen en professoren schrijven dan een nieuw memorandum uit voor onze kersverse rector en vicerector. 

Programma:

- 12u: Ontvangst met lunch 

- 12u30: Voorwoord

- 12u45-14u30: aanschuiven aan een thematafel: Scharen we ons achter het toekomstbeeld? Wat is het transitiepad ernaartoe? Wat zijn mogelijke acties? Hoe kunnen we versnellen? Hoe kunnen we het pad effenen voor moeilijkere zaken?  

Schrijf je nu in en tot dan!

Noteer direct ook onze bijeenkomst van 3 mei 2018 in je agenda.

 

transitie UGent 2014 transitie ugent vergadering Transitie okt15

Wie zijn we

Transitie UGent is een denktank van geëngageerde personeelsleden en studenten, experts en beleidsmensen. Allen zijn we er van overtuigd dat de UGent een belangrijke rol kan spelen op het vlak van duurzame ontwikkeling.

Memorandum Transitie UGent 2014

memorandum 2014

Memorandum Transitie UGent 2012

memorandum 2012

Wat doen we?

De denktank dient als een open vernieuwingsnetwerk, waarbij iedereen op gelijke voet suggesties kan aanreiken, inhoudelijke input kan geven rond geplande of lopende acties en creatief kan meedenken.

Bovendien houden we elkaar via onze bijeenkomsten op de hoogte van wat leeft, vuren we elkaars enthousiasme aan en houden we iedereen betrokken bij het duurzaamheidsbeleid van de UGent.

Na de nodige denkoefeningen en overlegmomenten presenteerde Transitie UGent in maart 2013 een memorandum met de titel ‘samen voor een duurzame universiteit’. Dit document geeft voor de belangrijkste thema’s een transitieplan weer op weg naar een duurzame UGent en vormt de spil van ons duurzaamheidsdenken.

Voorbije vergaderingen