Wat kan je doen als student?

Wegwijs

Op zoek naar tips? In de Green Guide gidsen we je door (U)Gent op een duurzame manier. 

Om de studentenverenigingen te helpen een duurzamer beleid uit te stippelen op hun maat en aan hun tempo werd in overleg met hen het DUST-boekje in elkaar gebokst, vol met duurzame uitdagingen, tips, adressen, ... 

Making Tomorrow

Ga met medestudenten aan de slag en engageer je tot een concrete duurzaamheidsactie. Een actie waar we als student de 'lead' kunnen nemen en die op een academiejaar tijd het verschil kunnen maken. 

Transitie UGent

Transitie UGent is een open vernieuwingsnetwerk van meer dan 200 kenniswerkers, beleidsvoerders, dromers en doeners uit alle geledingen. De groep bundelt engagement en expertise en probeert de systeemveranderingen die nodig zijn voor de transitie naar een meer duurzame universiteit en samenleving bespreekbaar en zichtbaar te maken met een memorandum, kleinschalige experimenten, acties, ... 

The awards

Elk jaar delen we de 'De Groene Ruijter award' uit voor de strafste duurzaamheidsactie. Denk je dat jouw actie in aanmerking komt? Indienen maar! 

Klimaatdebat

In 2021 doet de UGent mee met een internationaal debattoernooi rond klimaatuitdagingen. Check zeker de spelregels en laat ons snel je interesse weten. 

Green Office Gent

In de Green Office zetten geëngageerde studenten en personeelsleden zich samen in voor een duurzame universiteit. Wij proberen als Green Office elke UGent'er die zich duurzaam wil inzetten met elkaar te verbinden en acties te initiëren.

Duurzame studentenverenigingen

  •  Milieuraden homes
  • Mizuna (verdeling van groenten- en fruitpakketten-
  • Sense (dierenrechten en veganisme)

 

Gerelateerde inhoud