Duurzame voeding

Wat doet de UGent rond duurzaam en gezond eten in de resto's en de cafetaria? Wat kan jij doen wanneer je catering moet voorzien voor vergaderingen of events? En hoe kan je zelf aan de slag?

Resto's

Beleid duurzame voeding

De UGent engageerde zich om tegen 2025 50% van het aanbod vegetarisch te voorzien. Nu staan op dinsdag al 2 veggie en 2 vlees/visgerechten op het menu, op donderdag veggiedag is de verhouding 1 op 3.

veggie

Duurzame catering op vergaderingen en events

Vakgroepen of diensten kunnen via een duurzame catering-lijst de duurzaamste cateraar vinden voor een receptie, vergadering of event.

Resto's

Onderwijs en onderzoek

Samen met onderzoekers willen we zoeken naar een gezond en ecologisch verantwoord voedingspatroon, met minder vlees- en niet-duurzame visconsumptie.

Vegan

Wil je zelf aan de slag?

Wil je een sterker signaal geven? Vegan en vegatische gerechten meer introduceren? Misschien kunnen we helpen? Of wil je graag wat inspiratie?

Nuttige links

Contact

Meer info: