Summer School Klimaat

Onze keynote speaker is bekend. Anabella Meijer - conceptontwikkelaar en visual storyteller - bracht in 2018 het boek ‘Eerste Hulp bij Klimaatverandering’ uit. In dit “enige boek over klimaat met seksscenes erin” (zo schrijft ze het zelf), zocht en vond Anabella een manier om gemotiveerd te blijven in deze tijden van klimaatcrisis. 

Wat?

Workshop Summerschool KlimaatVia workshops en lezingen leer je 5 dagen lang over de uitdagingen i.v.m. klimaatopwarming en mogelijke oplossingen uit verschillende invalshoeken. Daarnaast neem je deel aan een excursie en boeiende avondactiviteiten.

Je leert niet alleen de uitdagingen kennen van de verschillende disciplines. Onder begeleiding van experts verdiep je je ook in concrete probleemstellingen, waar je met medestudenten uit verschillende studierichtingen je tanden in zal zetten. We sluiten de week gezamenlijk af met een presentatiemomentje door de deelnemers. 

Bekijk hier enkele foto's van de vorige Summer School Klimaat.

Wanneer?

De summer school zal dit academiejaar doorgaan van 20 tot 24 september. Uiteraard houden we de evolutie rond de COVID-epidemie. Mogelijks gaat de summer school daardoor ook door in aangepaste vorm. 

Voor wie?Summerschool Klimaat groepsfoto.

De Summer School Klimaat richt zich tot gemotiveerde studenten uit alle studierichtingen en wordt georganiseerd in het Nederlands.

Elke UGent-student die reeds 2 jaar of langer hoger onderwijs genoot kan zich aanmelden.

Op basis van een motivatiefiche worden 50 studenten geselecteerd om aan de summer school deel te nemen.

Kosten

De summer school is gratis voor deelnemers. Alle activiteiten en maaltijden worden gedekt door de UGent.

Weekplanning

De weekplanning bestaat grotendeels uit lezingen om de nodige kennis te verwerven, en uit workshops om deze kennis toe te passen vanuit ieders interesse. Daarnaast zijn er ook enkele extra activiteiten voorzien zoals een avondlezing, een excursie en een speeddate met experten. 

Welke meerwaarde? Summerschool Klimaat sfeerfoto

De summer school biedt een uitgelezen kans om je kennis rond de klimaatverandering te verbeteren en je kijk op de problematiek te verbreden.

Door met medestudenten actief rond problemen te werken tijdens de workshops, ondervind je zelf de uitdaging om verschillende visies met elkaar te verenigen in de zoektocht naar oplossingen voor de klimaatproblematiek.

Daarnaast bouw je een netwerk van contacten op met geëngageerde medestudenten uit verschillende opleidingen.

Inschrijven

Inschrijven doe je door zo snel mogelijk en ten laatste op 15 augustus je motivatiefiche door te mailen naar summerschool.klimaat@ugent.be.  Als onderwerp voor de mail gebruik je: "Motivatiefiche Summer School Klimaat". 

Contact 

summerschool.klimaat@ugent.be

Coördinator

Kobe Tilley

Kernteam

 

 Summer School Klimaat Oproep