Summerschool Klimaat

Wat?

Workshop Summerschool KlimaatVia workshops en lezingen leer je 5 dagen lang over de klimaatveranderingsproblematiek en mogelijke oplossingen uit verschillende invalshoeken. Daarnaast neem je deel aan een excursie en boeiende avondactiviteiten.

Je leert niet alleen de uitdagingen kennen van de verschillende disciplines. Onder begeleiding van experts verdiep je je ook in concrete probleemstellingen, waar je met medestudenten uit verschillende studierichtingen je tanden in zal zetten. We sluiten de week gezamenlijk af met een presentatiemomentje door de deelnemers. 

Bekijk hier enkele foto's van de vorige Summerschool Klimaat.

Wanneer?

De Summerschool zal dit academiejaar doorgaan van 20 tot 24 september. Uiteraard houden we de evolutie rond de COVID-epidemie. Mogelijks gaat de Summerschool daardoor ook door in aangepaste vorm. 

Voor wie?Summerschool Klimaat groepsfoto.

De Summerschool Klimaat richt zich tot gemotiveerde en creatieve studenten uit alle studierichtingen en wordt georganiseerd in het Nederlands.

Elke UGent-student die reeds 2 jaar of langer hoger onderwijs genoot kan zich aanmelden.

Op basis van een motivatiefiche worden 50 studenten geselecteerd om aan de Summerschool deel te nemen.

Studiegeld

De Summerschool (activiteiten en maaltijden) is gratis.

Weekplanning

De weekplanning bestaat grotendeels uit lezingen om de nodige kennis te verwerven, en uit workshops om deze kennis toe te passen vanuit ieders interesse. Daarnaast zijn er ook enkele extra activiteiten voorzien zoals een avondlezing, een excursie en een speeddate met experten. 

Welke meerwaarde? Summerschool Klimaat sfeerfoto

De Summerschool biedt een uitgelezen kans om je kennis rond de klimaatverandering te verbeteren en je kijk op de problematiek te verbreden.

Door met medestudenten actief rond problemen te werken tijdens de workshops, ondervind je zelf de uitdaging om verschillende visies met elkaar te verenigen in de zoektocht naar oplossingen voor de klimaatproblematiek.

Daarnaast bouw je een netwerk van contacten op met geëngageerde medestudenten uit verschillende opleidingen.

 

Contact 

summerschool.klimaat@ugent.be

Coördinator

Kobe Tilley

Kernteam

 

Logo Summerschool Klimaat