Summerschool Klimaat

Logo Summerschool Klimaat

Wat?

Via workshops en lezingen leer je 5 dagen lang over de klimaatveranderingsproblematiek en mogelijke oplossingen uit verschillende invalshoeken. Daarnaast zijn ook een excursie en enkele avondactiviteiten voorzien.

Je leert niet alleen de uitdagingen kennen van de verschillende disciplines, maar verdiept je ook onder begeleiding van experts in concrete probleemstellingen waaraan je met mededeelnemers uit verschillende studierichtingen zult werken. De week sluit af met een reeks korte presentaties door de deelnemers over wat er in de workshops is verwezenlijkt.

Wanneer?

De Summerschool vindt plaats van maandag 16/09/2019 tot en met vrijdag 20/09/2019, de laatste week voor de start van het academiejaar 2019-2020.

Voor wie?

De Summerschool Klimaat richt zich tot gemotiveerde en creatieve studenten uit alle studierichtingen.

Elke student die reeds 2 jaar of langer binnen eenzelfde opleiding aan de UGent studeert kan zich aanmelden.

Op basis van een motivatiebrief en curriculum vitae worden 50 studenten geselecteerd om aan de Summerschool deel te nemen.

Studiegeld

De Summerschool (activiteiten en maaltijden) is gratis.

Weekplanning

De week valt uiteen in twee grote luiken: een luik lezingen en een luik workshops. Daarnaast zijn er ook enkele extra activiteiten als een avondlezing door Thomas Rau voorzien. Het exacte verloop van elke dag vind je op onderstaande webpagina terug.

Welke meerwaarde?

De Summerschool biedt een uitgelezen kans om je kennis rond de klimaatverandering te verbeteren en je kijk op de problematiek te verbreden.
Door met mededeelnemers actief rond problemen te werken tijdens de workshops, ondervind je zelf de uitdaging om verschillende visies met elkaar te verenigen in de zoektocht naar oplossingen voor de klimaatproblematiek.

Daarnaast bouw je een netwerk van contacten op met geëngageerde medestudenten uit verschillende opleidingen.

Contact

summerschool.klimaat@ugent.be

Coördinator

Johannes Lips
johannes.lips@ugent.be
+32 470 23 43 87

Kernteam

(coördinator)
(verantwoordelijke catering)
(contactpersoon
duurzaamheidskantoor)
(contactpersoon CDO)