Dagen Zonder Vlees

logo dagen zonder vleesDe UGent zet dit jaar opnieuw haar schouders onder de actie Dagen Zonder Vlees. Het doel: 40 dagen geen (of minder) vlees of vis eten. Doe mee en registreer je in de UGent-groep op de website van DZV! De reden is evident: onze vleesconsumptie draagt voor een belangrijk deel bij aan de klimaatverandering.

Donderdag veggiedag: reden om de feesten!

Tijdens de campagne vormen we op de donderdag-veggiedagen onze resto's om tot 'the place to be': een ruim veggieaanbod, proevertjes, informatie over de voordelen van vegetarisch eten, vlagjes, muziek en... een VIP-tafel. Schrijf je in en wij serveren u een duurzaam en lekker veganistisch driegangenmenu!

Hier is het feest:

  • 2 maart: resto Dunant met optreden van Watermelon men
  • 9 maart: resto De Brug met veggiespaghetti en optreden van Elise K
  • 16 maart: resto S5 met optreden van the Bucket List
  • 23 maart: resto Coupure met een set van Toon Mostien
  • 30 maart: resto Kantienberg met veganistisch gerecht en optreden van Before sunrise
  • 30 maart: resto De Brug met Continuo, het alumni en personeelsorkest van de UGent

Dagen Zonder Vlees-receptenboek van en voor studentenDagen Zonder Vlees - Receptenboek

In dit receptenboekje delen studenten van vijf verschillende universiteiten de recepten voor hun favoriete vegetarische koteten. Van klassiekers als spaghetti of wraps tot speciallekes met seizoensgroenten. Je vindt er 26 heerlijke recepten om van Dagen Zonder Vlees een feest te maken op kot.

Meer inspiratie welkom!

Heb jij een favoriet veggie of vegan belegd broodje? Eentje dat je mogelijk ziet in onze resto's of cafetaria's? Stuur een foto en het recept door naar  en wij belonen je met een mooie verrassing én een zitje aan de VIP-tafel op 30 maart in resto Kantienberg.