Duurzame Catering

Duurzame catering verzekerd cover boekje catering

Elke dienst of vakgroep heeft wel eens nood aan een cateraar voor vergaderingen of events. Velen organiseren dit graag duurzaam, maar weten vaak niet goed wat te vragen. 

Daarom gingen we aan de slag met de cateraars. Wij stelden samen met hen de duurzame UGent-optie samen. U bepaalt wat er in het assortiment moet zitten, zij zorgen ervoor dat je bestelling aan minimale duurzaamheidsvoorwaarden voldoet. 

Voor de cateraars maakten we een infobrochure, boordevol interessante (Gentse) tips rond duurzame voeding en catering. We zaten samen met hen en definieerden enerzijds de basisvoorwaarden waaraan de bestelling moet voldoen en noteerden anderzijds alle duurzame initiatieven die zij nemen. Deze informatie hebben we voor personeelsleden samengevat in de lijst met duurzame cateraars. Alle nuttige informatie in een oogopslag!

Jij hoeft maar één ding te doen, bellen naar jouw Gentse cateraar uit de lijst en de 'duurzame UGent-optie' bestellen. De rest regelden wij samen met de cateraars.

De duurzame UGent-optie: basisvoorwaarden

Alle cateraars in deze lijst bieden de Duurzame UGent-optie aan. Dit is voor ons het minimum waaraan de cateraar moet voldoen om als duurzaam te worden beschouwd:

 1. Veggie-component: minstens 40% gevarieerd veggie- aanbod
 2. Vis-component: enkel niet-carnivore vis met label
 3. Vlees-component: matige porties, zonder vlees van herkauwers

Deze drie voorwaarden zorgen er voor dat je catering sowieso aan minimale duurzaamheidscriteria voldoet. 

De duurzame UGent-optie: andere duurzaamheidsaspectenmixerfiguur

Naast de basisvoorwaarden geven we jullie ook graag de overige duurzame initiatieven mee die de opgelijste cateraars nemen of kunnen voorzien:

 • Bio-, fairtrade-, seizoens- en lokale producten 
 • Afvalarme werking en restverwerking
 • Sociale projecten
 • Groen transport
 • Mogelijkheid tot het aanbieden van 100% vegetarisch en/of plantaardig aanbod

Zo kan je de cateraar kiezen wiens profiel je het meest nauw aan het hart ligt, in elke prijscategorie. 

En nu? 

 • We blijven de lijst verder aanvullen met Gentse cateraars. Ontbreekt jouw cateraar? Laat het ons weten via duurzaam@ugent.be
 • We houden contact met de cateraars. Welke voorbeeldacties nemen ze, welke verdere stappen nemen ze, hoe zijn hun ervaringen? Via onze brochure - specifiek voor hen ontwikkeld, maar bruikbaar voor eenieder - hopen we goede voorbeelden door te geven en de lat beetje bij beetje hoger te leggen. 
 • We horen ook graag feedback van onze collega's. Hoe waren jouw ervaringen? Heb jij nog tips? Hoe kan de lat nog wat hoger? Eén adres: duurzaam@ugent.be.
Niet vergeten! Bel, mail of schrijf je cateraar en vraag hem/haar naar de duurzame UGent-optie!

illustratie catering