Wat kan je doen als student?

Blijf je graag op de hoogte van wat duurzaam reilt en zeilt aan de UGent? Volg ons op Facebook, Instagram of schrijf in op onze nieuwsbrief!

Green Community

Greencommunity.be is het kloppend hart van alles wat met duurzaamheid te maken heeft bij Universteit Gent. De Green Community wordt gevormd door studenten, personeel, academici, activisten en beleidsmakers.

Sustainights

Met info- en discussiemomenten, workshops en met verschillende toffe duurzaamheidsacties waar we als studenten de 'lead' kunnen nemen en waarmee we op een academiejaar het verschil kunnen maken.

Deelplatfom voor studieboeken en -materiaal

Neem je vooraleer je stapels nieuwe boeken koopt eerst eens een kijkje op ons deelplatform? En misschien heb jij ook studieboeken of studiemateriaal in de aanbieding?
Want we streven naar hergebruik en gesloten kringlopen!

Info nodig? Op zoek naar tips?

In de Green Guide gidsen we je door (U)Gent op een duurzame manier. 

Om de studentenverenigingen te helpen een duurzamer beleid uit te stippelen op hun maat en aan hun tempo werd in overleg met hen het DUST-boekje in elkaar gebokst, vol met duurzame uitdagingen, tips, adressen, ... 

Klimaatdebat

In 2021 doet de UGent mee met een internationaal debattoernooi rond klimaatuitdagingen. Check zeker de spelregels en laat ons snel je interesse weten. 

Transitie UGent

Transitie UGent is een open vernieuwingsnetwerk van meer dan 200 kenniswerkers, beleidsvoerders, dromers en doeners uit alle geledingen. De groep bundelt engagement en expertise en probeert de systeemveranderingen die nodig zijn voor de transitie naar een meer duurzame universiteit en samenleving bespreekbaar en zichtbaar te maken met een memorandum, kleinschalige experimenten, acties, ... 

The awards

De FUTUREproef-award is een excellentieprijs voor de student die zich op een sociaal-ecologisch duurzaamheidsvraagstuk heeft gefocust en dit vanuit verschillende perspectieven heeft benaderd. Denk je dat jouw thesis in aanmerking komt? Vergeet deze dan niet in te sturen voor 12 oktober!

Daarnaast delen we elk jaar de 'De Groene Ruijter award' uit voor de strafste duurzaamheidsactie. Denk je dat jouw actie in aanmerking komt? Indienen maar!