UGent-onderscheidingen editie 2014

Minervaonderscheiding voor onderwijs

  • Prof. Geert Opsomer (Faculteit Diergeneeskunde – Vakgroep Verloskunde, Voortplanting en Bedrijfsdiergeneeskunde) werd genomineerd omwille van de manier waarop hij onderwijs, doctoraatsbegeleiding en praktijkervaring weet te combineren.
  • Prof. Marie-Françoise Reyniers (Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur – Vakgroep Chemische Proceskunde en Technische Chemie) werd genomineerd omwille van haar toegewijde, enthousiaste inzet om elk jaar opnieuw grote groepen studenten wegwijs te maken in de wondere wereld van de scheikunde.
  • Prof. Veerle Van Eetvelde (faculteit Wetenschappen - Vakgroep Geografie) werd genomineerd omwille van de dynamische en innoverende aanpak van haar lessen en haar persoonlijke benadering van diverse studentengroepen.

Prometheusonderscheiding voor onderzoek

  • Prof. Nico Boon (Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen - Vakgroep Biochemische en Microbiële Technologie) werd genomineerd omwille van zijn onvermoeibare passie voor onderzoek. Aan de basis ligt een impressionant wetenschappelijk palmares dat hij aanvult met een charismatische persoonlijkheid: een combinatie waarmee hij junior onderzoekers begeestert.
  • Prof. Filip Du Prez (Faculteit Wetenschappen - Vakgroep Organische en Macromoleculaire Chemie) werd genomineerd omwille van de bijzondere wijze waarop hij fundamenteel onderzoek naadloos verbindt met vooruitstrevende toepassingen. Bovendien staat hij bekend als een begeesterend leider van een grote onderzoeksgroep.
  • Prof. Lennart Martens (Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen – Vakgroep Biochemie) werd genomineerd omwille van zijn voorbeeldrol in innoverend multidisciplinair onderzoek, waarbij hij tegelijk de grenzen van het wetenschappelijk én maatschappelijk engagement verkent.

Hermesonderscheiding voor wetenschappelijke en maatschappelijke dienstverlening

  • Veerle Lambert en Sylvie Bauwens (Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen - Vakgroep Toegepaste Ecologie en Milieubiologie) werden als duo genomineerd omwille van hun onmisbare ondersteuning voor het Center for Environmental Science and Technology. Al jaren lang bieden zij een professionele maar tegelijk warm menselijke begeleiding aan de vele studenten, onderzoekers en docenten.
  • Saskia Scheltjens (Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte) werd samen met haar volledige team genomineerd omwille van haar sleutelrol in de opbouw van een vooruitstrevende faculteitsbibliotheek die studenten en onderzoekers fysiek én virtueel samenbrengt in een uniek en stimulerend kader.
  • Dr. Francis wyffels (Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur - Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen) werd genomineerd omwille van zijn onnavolgbare bezieling voor wetenschapscommunicatie en het aantrekkelijk maken van de STEM-disciplines. Zijn robotprojecten trekken wereldwijde aandacht en inspireren jeugdige ingenieurs en wetenschappers in spe.

Meer informatie