UGent-onderscheidingen editie 2015

Minervaonderscheiding voor onderwijs

  • Prof. Paul Simoens (Faculteit Diergeneeskunde – Vakgroep Morfologie) omwille van zijn jarenlange inzet voor de opleiding diergeneeskunde. Naast bedenker van een grondige curriculumwijziging staat hij gekend als een begenadigd lesgever die vele generaties dierenartsen heeft geboeid.
  • dr. Elena Torfs (Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen – Vakgroep Wiskundige Modellering, Statistiek en Bio-informatica) omwille van haar enthousiaste overgave in haar uitgebreide lesopdracht, waarbij ze complexe leerstof helder en interessant overbrengt. Een puike prestatie voor een jonge doctoraatsstudent.
  • Prof. Kim Verbeken (faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur – Vakgroep Toegepaste Materiaalwetenschappen) omwille van zijn toewijding aan zijn vrij nieuwe onderwijsopdracht. Hij stelt zich genereus en geduldig ten dienste van zijn studenten en staat daarbij open voor hun feedback.

Prometheusonderscheiding voor onderzoek

  • Prof. Sarah De Saeger (Faculteit Farmaceutische Wetenschappen – Vakgroep Bioanalyse) omwille van haar voorbeeldrol inzake natuurlijk leiderschap en internationale sensibiliteit. Voor haar kent de wetenschap letterlijk en figuurlijk geen grenzen.
  • Prof. Frank Speleman (Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen – Vakgroep Vakgroep Pediatrie en genetica) omwille van zijn uitzonderlijke rol in de mentoring en coaching van jonge onderzoekers. Met de oprichting van het Cancer Research Institute Ghent bevestigt hij zijn inzet voor brede, multidisciplinaire samenwerking.
  • Prof. Christian Vanhove (Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur – Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen) omwille van zijn sleutelrol in de intellectuele en technische ondersteuning bij preklinische onderzoeksprojecten. Zijn enthousiaste en mensgedreven sturing van het Infinity Lab werkt stimulerend en zorgt voor een constructieve werksfeer.

Hermesonderscheiding voor wetenschappelijke en maatschappelijke dienstverlening

  • Tom De Witte en Sofie Vandekerckhove (Helpdesk directie Financiën) omwille van hun onmisbare en excellente dienstverlening naar de hele universitaire gemeenschap. De klantgerichtheid en engelengeduld waarmee het helpdeskteam haar taak vervuld, worden alom geapprecieerd.
  • Prof. Philippe Smet (Faculteit Wetenschappen - Vakgroep Vastestofwetenschappen) omwille van zijn fenomenale bijdrage aan wetenschapscommunicatie en –popularisering – terwijl hij onderzoek van hoog niveau blijft voeren. Van Famelab tot kinderuniversiteit, van Lichtfestival tot lego-opstellingen via Twitter: Prof. Smet wendt ze allemaal aan om anderen aan te steken met zijn passie voor wetenschap.
  • Prof. Thomas Block (Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen – Vakgroep Politieke Wetenschappen) omwille van zijn onvermoeibare strijd in functie van een meer sociaal rechtvaardige en ecologisch duurzame universiteit. Zijn zin voor initiatief in het kader van Transitie UGent strekt tot voorbeeld voor velen.

Meer informatie