WOW

English version

 

“Wow, dat is écht straf.” Met die blik kijken wij aan de UGent naar het onderzoek dat niet alleen vandaag aan onze universiteit gebeurt, maar naar al het baanbrekend werk dat wetenschappers doorheen de geschiedenis aan verschillende instellingen al verrichtten. 

WOW: een ode aan de wetenschap

Met WOW willen we een ode brengen aan de wetenschap, of vooral: wat de wetenschap voor de mens betekent. 

Door onze eigen professoren en onderzoekers een WOW te laten uitreiken aan het onderzoek dat volgens hen een grote bijdrage leverde aan ons leven, laten we zien waarom iedereen even gepassioneerd zou moeten zijn over wetenschap als wij zelf. 

Met WOW willen we een breed draagvlak creëren voor alle waardevolle ontdekkingen van de wetenschap. Want straffe wetenschap verdient een welgemeende WOW.

 

 

Benieuwd naar alle WOW’s?

Ontdek de WOW van Marjan Doom, directeur van het Gents Universiteitsmuseum, kijk wie een WOW gaf aan Leonardo da Vinci, en ontdek de WOW die een einde kan maken aan alle bullshit volgens professor economie Koen Schoors.

 

WOW1   WOW2   WOW3   WOW4

Geef ook een WOW via #WOWUGent

Welk onderzoek leverde een onmiskenbare bijdrage voor het leven dat we vandaag leiden? Welke ontdekking verdient er volgens jou een WOW? Welke wetenschapper komt een lofrede voor zijn werk toe? 

Maak een video waarin je zelf een WOW uitreikt! Dat kan om verschillende redenen:

  • Je bent oprecht dankbaar voor de resultaten van het onderzoek
  • Je vindt dat het onderzoek een belangrijke bijdrage leverde voor onze maatschappij
  • Je vindt het simpelweg een knap staaltje wetenschap

Neem je WOW-filmje gewoon op met je telefoon, en deel het op je socialemediakanalen met de hashtag #WOWUGent. Vind je filmen toch echt te veel gedoe? Niemand houdt je tegen om de hashtag zonder filmpje te gebruiken ;-) 

Een greep uit de WOW's