Nieuwe website MAGIS Brugge aangekondigd, wordt gelanceerd op studiedag historisch geografisch onderzoek Brugge

(03-10-2014)

MAGIS Brugge

Het project MAGIS Brugge neemt de beroemde stadsplattegrond van Marcus Gheeraerts uit 1562 als uitgangspunt. Dit stadsplan is een unieke bron voor het 16de-eeuwse Brugge en vormt daarom de basis voor een uitgebreide databank met talrijke toepassingen. Hiermee wordt een veelzijdig instrument gecreërd voor wetenschappers, musea, erfgoedpartners en het grote publiek.

Prof. dr. Jan Dumolyn van het Henri Pirenne Instituut voor Middeleeuwse Studies zorgt als specialist van de Brugse middeleeuwse geschiedenis voor inhoudelijke ondersteuning voor het MAGIS Brugge-project.

MAGIS Brugge is een samenwerkingsverband tussen het Bruggemuseum, het Stadsarchief Brugge, de KU Leuven, de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel.

Kaart en Huis Brugge

De website kaartenhuisbrugge.be is het platform rond historisch geografisch onderzoek in Brugge. Hier is een schat aan informatie over historische huizen en kaartengeschiedenis samengebracht. Ook de tool MAGIS is nu onderdeel van dit platform.

Studiedag 4 november: Historisch geografisch onderzoek in Brugge

Op 4 november wordt de nieuwe publiekswebsite van MAGIS wordt gelanceerd als onderdeel van kaartenhuisbrugge.be tijdens de studiedag Digitaal aan de slag met historische kaarten en huizengeschiedenis.

Naast de voorstelling van de website is de studiedag ook bedoeld om bruggen te bouwen en inspiratie te bieden aan diverse partners die rond geografische historische erfgoeddata en/of tools willen werken.

De dag wordt georganiseerd door de Erfgoedcel Brugge in samenwerking met Stadsarchief Brugge, Raakvlak (de intergemeentelijke dienst voor archeologie in Brugge en Ommeland), Dienst Monumentenzorg en Erfgoedzaken en het Bruggemuseum.

 

Meer informatie over de studiedag en inschrijving

Meer informatie over MAGIS Brugge

Meer informatie over kaartenhuis.be