Ijlal Haider

Ik ben een elektrisch ingenieur met een sterke interesse in signaalverwerking (signal processing) en machine learning voor de diagnose en voorspelling van hersengerelateerde condities. In mijn huidige onderzoek werk ik aan de vroegdetectie van autisme aan de hand van het analyseren van EEG- en fNIRS-data. Daarnaast ben ik geïnteresseerd om te bekijken hoe effectief het gelijktijdig verwerven van EEG- en fNIRS-data is voor het beter begrijpen van hersenactiviteit en -condities.

Ik behaalde mijn bachelor- en master-diploma's in Electrical Engineering in Bangladesh en Pakistan in 2007 en 2012. Ik heb gewerkt als lesgever aan universiteiten in Pakistan, en ben visiting researcher aan de universiteit van Glasgow, UK, en de Universiti Teknologi PETRONAS, Maleisië, geweest. Ik heb als vrijwilliger in verschillende rollen gewerkt voor het Institute of Electrical & Electronic Engineers (IEEE).

Ik houd van het lezen van boeken, en van het begrijpen van verschillen en diversiteit in persoonlijke overtuigingen, ideologieën, culturen en talen.