Onderzoeksprojecten Family Lab

Huidige onderzoeksprojecten


Logo zwangerschapsstudie

Oproep: Studie bij zwangere koppels (< 3 m zwanger)
 
Zijn jullie zelf minder dan drie maanden zwanger of ken jij andere heteroseksuele koppels die minder dan drie maanden zwanger zijn? Willen jij en je partner meewerken aan een tweedelig onderzoek van de Universiteit Gent naar de beslissing om (opnieuw) moeder of vader te worden? Klik dan hier 
 
Deelname houdt in dat jullie beiden een vragenlijst van ongeveer 45 minuten invullen tijdens het eerste trimester van de zwangerschap en jullie een klein follow-up vragenlijstje invullen tijdens het tweede trimester van de zwangerschap.
 
Door mee te werken aan deze studie help jij ons om de hulpverlening aan zwangere koppels te verbeteren. We zijn hierbij specifiek op zoek naar zowel geplande als ongeplande zwangerschapservaringen!
Ter info: koppels waarbij beide partners deelnemen aan het volledige onderzoek, maken kans op het winnen van een cadeaubon ter waarde van 25 euro.
Voor meer informatie, mail of surf naar zwangerschapsstudie
 
Joke Vandamme, onderzoekster Universiteit Gent
i.s.m. masterproefstudenten Jana, Valerie, Audrey
o.l.v. Prof. Ann Buysse en Prof. Guy T'Sjoen
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Logo FittiF

Families in transitie, transitie in Families: Een strategisch basisonderzoek naar de impact van maatschappelijke interventies binnen justitie, economie en onderwijs op de levenskwaliteit van families in transitie. 

Meer informatie vind je hier.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Goa project

Onderzoek naar Ouderschap:  Een empirisch en bio-ethische benadering van ouderschap na een medisch ondersteunde zwangerschap: een combinatie van een ethische en psychologische benadering om genetisch en sociaal ouderschap te begrijpen.

 

Meer informatie vind je hier.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Logo Partneronderzoek

Voor toekomstig wetenschappelijk onderzoek naar partnerrelaties is het 'Familylab' van de Universiteit Gent op zoek naar koppels en individuen in een relatie. In het kader van ons onderzoek vragen wij aan mensen om via vragenlijsten, dagboekjes of interviews over hun relatie te rapporteren. Soms vragen wij koppels of we hun communicatie mogen observeren. Dit alles gebeurt conform wetenschappelijke en ethische standaarden en dit enkel na goedkeuring door een (medisch) ethische commissie.

Ben je ouder dan 18, heb je een vaste heteroseksuele relatie en wil je (al dan niet samen met jouw partner) graag meewerken aan één of meerdere van deze toekomstige studies? Stuur dan een e-mail naar ugentfamilylab@ugent.be.

Van zodra er een nieuwe studie start, word je gecontacteerd met de nodige specifieke informatie. Je beslist dan zelf of je wil deelnemen of niet.

Afgelopen onderzoeksprojecten

Logo Sexpert

Sexpert - Seksuele gezondheid in kaart: Een grootschalig kwantitatief onderzoeksproject omtrent de seksuele gezondheid van Vlamingen, Turkse en Marokkaanse minderheidsgroepen en holebi's.

Website Sexpert

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Logo IPOSIPOS - Onderzoek naar scheiding in Vlaanderen: Dit interdisciplinair onderzoeksproject exploreerde de optimalisatie van de verschillende scheidingstrajecten.

Website IPOS